وکیل طلاق توافقی
یکی از امور حقوقی که میتوانید برای انجام آن به شخص دیگری وکالت بدهید، طلاق است؛ شما میتوانید تقریبا تمام امور مربوط به این کار را به وکیل بسپارید غیر از کارهایی که انجام آن جز توسط شما ممکن نیست. در این مطلب سعی داریم به مقررات مربوط به وکیل طلاق توافقی بپردازیم و مدت زمان مناسب برای گرفتن حکم طلاق، هزینه و مدارک وکالت طلاق را تشریح کنیم.
وکیل طلاق
گاهی از اوقات شما زمان کافی برای حضور در دادگاه و ارائه دادخواست و انجام اموری از این قیبل را ندارید، در این حالت میتوانید به وکیلی مناسب و کاردان وکالت طلاق بدهید تا تمام امور حقوقی شما را انجام بدهد؛ البته که این کار برای شما هزینه در پی خواهد داشت امّا بیشتر اوقات به هزینهاش میارزد.
وکیل طلاق توافقی کیست؟
طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته میشود که در آن زوجین با یکدیگر بر سر اختلافات معمول پرونده جدایی مانند مهریه، اجرتالمثل، نفقه، حضانت فرزندان و دیگر مسائل مالی و حقوقی به توافق رسیده و سپس اقدام به ثبت درخواست طلاق میکنند.
طلاق توافقی به دلیل دردسرهای بسیار و پروسه زمانبر طلاق یکطرفه امروزه مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است. اما این توضیحات به این معنی نیست که برای طلاق توافقی نیاز به گذراندن مراحل قانونی و حقوقی نداریم. بلکه این نوع طلاق نیز پروسه مختص به خود را دارد که معمولا برای افراد ناآشنا ممکن است کلافهکننده و زمانبر باشد. به همین دلیل طی سالهای گذشته، کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی نیز رواج روزافزون داشته است.
وکیل طلاق توافقی، از وکلای پایه یک دادگستری است که به دلیل تجربه بیشتر و سوابق کار در حوزه پروندههای خانوادگی، تسلط خوبی در مورد اینگونه پروندهها دارد و تمام ریزهکاریها و موانع و مشکلات چنین پروندههایی آشنا است. بنابراین میتواند سرعت خوبی به روند رسیدگی پرونده و آن را به نتیجه برساند. در ادامه درمورد این موضوع بیشتر صحبت کرده و اطلاعات کاملتری را دراختیار شما میگذاریم.
چه کسانی بهتر است وکیل طلاق توافقی بگیرند؟
با بیان تعریف کلی طلاق توافقی، ممکن است بسیاری از زوجین به این فکر کنند که در این نوع طلاق نیاز به مهریه نیست. درحالی که بهطور عمومی کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی مزایای بسیاری دارد. اما باوجود همین مزایای عمومی برای برخی از افراد داشتن وکیل طلاق توافقی امری ضروری محسوب میشود.
- برای افرادی که از آگاهی و اشراف لازم برای تنظیم توافقنامههای حقوقی برخوردار نیستند، حتما لازم است که برای تنظیم توافقنامه و قراردادی که ضمن طلاق امضا میکنند از یک وکیل مسلط کمک بگیرند تا هیچ یک از طرفین در این بین متضرر نشوند.
- همچنین برای زوجینی که یک یا دوطرف در خارج از ایران زندگی میکنند کمک گرفتن از یک وکیل طلاق توافقی بهترین راه است. در این صورت وکیل بهجای دو طرف یا طرف غایب کارهای مربوط به پروسه طلاق را پیش میبرد.
- گاهی نیز طرفین طلاق به دلیل اختلافات جدی ترجیح میدهند به هیچ عنوان ملاقاتی با هم نداشته باشند. در این موارد هم وکیل طلاق توافقی بهترین راهکار است.
- همچنین برای افرادی که مشغله کاری زیادی دارند و فرصت کافی برای رسیدگی به مراحل قضایی و حقوقی طلاق توافقی را ندارند.
- در مواردی نیز یکی از زوجین باوجود توافق اولیه، در میانه راه ایجاد تنش و مشکل میکند و مخالفت سر میدهد. برای مثال مرد پس از صدور حکم طلاق از سوی دادگاه، در قرار مقرر، در محضر حاضر نمیشود. در این موارد هم وکیل طلاق راهکارها و راهحلهای موجود را شناخته و به موکل خود پیشنهاد مناسب را ارائه میکند تا ثبت طلاق راحتتر صورت بگیرد.
بهترین وکیل طلاق توافقی
با نکاتی که ذکر شد برای طلاق توافقی نیز که نیاز به مراحل حقوقی کمتری دارد، بهتر است از وکالت طلاق توافقی بهره بگیرید؛ با این کار فقط انجام اموری مانند امضای وکالتنامه، انجام آزمایش بارداری و گرفتن گواهی بکارت و در بعضی موارد شرکت در جلسات مشاوره، بر عهده خود شما خواهد بود.
امّا در مورد وکالت طلاق توافقی باید گفت از آنجا که زن و مرد درباره امور اساسی مانند: نفقه، اجرتالمثل (پاداش زحمات زن در طول دوره زندگی مشترک)، مهریه، حضانت فرزندان و… با یکدیگر توافق دارند، میتوانند برای وکالت دادن به دفتر وکالت مراجعه کنند و با امضای توافقات طرفین به عنوان سند توافق و امضای وکالتنامه در خصوص انجام امور طلاق توافقی، تمام امور خود را به وکیل واگذار کنند.
امّا بهترین وکیل برای طلاق توافقی یا سایر انواع جدایی، وکلایی هستند که در امور دعاوی مربوط به خانواده یعنی به حقوق خانواده تسلط و تجربه کافی داشته باشند؛ میدانید که تمام وکلا هرچند باتجربه باشند، نمیتوانند در تمام امور قضایی بهترین باشند، به عنوان مثال ممکن است یک وکیل در امور مربوط به قراردادها خبره باشد ولی در دعاوی خانواده تجربه نداشته باشد.
راههای انتخاب وکیل طلاق توافقی
پیش از انتخاب وکیل برای پیش بردن روند طلاق توافقی بهتر است بدانیم که در مورد وکیل طلاق توافقی چه معیارهایی اهمیت دارد. ممکن است بعضی افراد وکیلی را با حقالوکاله و دستمزد پایینتر گزینهای مناسبتر بدانند. این درحالی است که مسئولیت پذیری، تعهد اخلاقی نسبت به موکل، امانتداری درمورد حقوق موکل و تسلط به پروندههای خانوادگی درمورد وکیل طلاق توافقی در اولویت قرار دارد.
شما میتوانید از دوستان و آشنایان خود درمورد یک وکیل خبره و حرفهای پرس و جو کنید. یا در اینترنت به دنبال وکیلی خوشنام باشید. اما درهر صورت بهترین کار بررسی دقیق سوابق وکیل مدنظر در پروندههای مشابه است. این سوابق را میتوان در پلتفرمهای حقوقی و دربخش نظرات کاربران بهراحتی پیگیری کرد. ضمن اینکه در این پلتفرمها، مانند پلتفرم حقوقی ترازو، امکان استفاده از مشاوره رایگان وجود دارد. به کمک مشاوره میتوانید به نتیجه بهتری رسیده و وکیل مناسبی انتخاب کنید.
محاسبه حقالوکاله وکیل برای طلاق
حقالوکاله وکیل طلاق توافقی تعرفههای مشخصی دارد. اما با این وجود معمولا بین موکل و وکیل، توافقی جداگانه بهمنظور پیگیری پرونده صورت میگیرد. بهاین ترتیب که مواردی که وکیل باید در پرونده مورد پیگیری و بررسی قرار دهد ذکر شده و پیچیدگیهای احتمالی مطرح میشود و سپس هزینه و حقالزحمه وکیل مشخص خواهد شد. این مبلغ نهایی ممکن است بیشتر یا کمتر از مبلغ تعرفهها باشد. نکته دیگر اینکه بهتر است مبلغ حقالوکاله در ابتدای کار طی یک توافقنامه یا قرارداد مشخص شود و مورد امضای طرفین قرار بگیرد تا مشکلی در میانه راه ایجاد نشود. در مشخص شدن حقالوکاله عبور از موارد زیر مدنظر قرار میگیرد:
- مطالعه پرونده و مشاوره ابتدایی
- نوشتن لوایح طلاق و توافقنامه
- عبور از مراحل دادرسی
- درخواست تجدیدنظر
- اجرای احکام دعاوی غیر مالی
ممکن است وکیل تنها دو مرحله اولیه را در کنار شخص متقاضی باشد و حقالزحمه خود را برای نوشتن لوایح و مشاوره دریافت کند. در این صورت پرونده مذکور در بین پروندههای وکیل در دادگستری ثبت نمیشود. طی مراحل بعدی هرکدام میتواند هزینههای مشخص و مجزا داشته باشد. برای مثال مراحل دادرسی (تمبر دادرسی- کارشناسی- دفتر خدمات قضایی) هزینههای خود را دارند. درنهایت باید گفت، حقالوکاله وکیل طلاق توافقی، بسته به اعتبار و سابقه وکیل و تخصص و مهارت او در این پروندهها و همچنین شرایط پرونده تغییر میکند.
مشاوره طلاق توافقی
بر اساس قانون حمایت از خانواده که در سال ۱۳۹۱ تصویب شده، پیش از طلاق توافقی انجام مشاوره اجباری است و این به دلیل پایین آوردن آمار جدایی و بازگرداندن زندگی زوجین است؛ در بعضی شهرها زن و مرد برای این کار به واحد مشاوره بهزیستی فرستاده میشوند و در بعضی مانند بیشتر دادگاههای تهران، در همان مجتمع قضایی این کار انجام میشود.
باید بدانید که دو مشاوره در روند قضایی طلاق توافقی وجود دارد، ثبت نام اولیه در دفاتر قضایی و ثبت دادخواست، مشروط بر این است که ابتدا زوجین در سامانه تصمیم ثبت نام کرده باشند و جلسات مشاوره خارج از دادگاه را انجام داده و گواهی عدم انصراف از طلاق را از مرکز مشاوره گرفته باشند؛ پس از آن دوباره دادگاه دو طرف را برای یک جلسه مشاوره خواهد فرستاد.
باید بدانید که روند دادرسی در تمام دادگاهها یکسان نیست و برخی از آنها حضور زن و مرد را برای مشاوره اجباری میدانند و بعضی دیگر حضور یکی از آنها را کافی میدانند و حتی بعضی دیگر انجام مشاوره را با حضور وکلا و بدون حضور زن و مرد، ممکن میدانند که در این صورت وکیل باید قبلا در وکالتنامه اختیار حضور در جلسه مشاوره را گرفته باشد تا دادگاه حضور زوجین را اجبار نکند.
وکیل برای طلاق
در قانون مرد میتواند به دیگری وکالت دهد تا زن او را طلاق بدهد یا حتی به همسرش در ضمن عقد ازدواج وکالت دهد که خودش را مطلقه کند که به آن حق طلاق میگویند؛ زن نیز میتواند برای انجام طلاق یکطرفه و اثبات دلایل آن در محکمه از وکیل استفاده کند و حتی در صورت توافقی بودن جدایی از وکالت طلاق توافقی بهره ببرد.
البته مرد میتواند حق توکیل را نیز به وکیل خود بدهد، یعنی وکیل اجازه داشته باشد که شخص دیگری را برای انجام امور موکل خود انتخاب کند و این مورد درباره دادن وکالت به زن نیز صادق است تا زن بتواند امور خود را به وکیل دادگستری برای طلاق واگذار کند.
وکالتنامه برای طلاق توافقی
در زمان نوشتن وکالتنامه برای طلاق توافقی باید نکاتی را در نظر داشته باشید:
- از آنجا که در اینگونه از جدایی، بر سر مسائل مهم توافق شده است، باید در وکالتنامه ذکر شود که درباره انجام طلاق و حقوق زن، مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت، زمان و مکان ملاقات فرزندان، اجرتالمثل و… تعیین تکیلف و توافق شده است.
- وظایفی نظیر: حضور در جلسات مشاوره یا داوری به جای موکل، مراجعه به دادگاه، گرفتن گواهی عدم سازش و ثبت در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق.
- ذکر شود که وکیل حق دارد در ازای حق و حقوق قانونی زن از شوهر وجه قبول کند.
- میتوانند در وکالتنامه اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام را ثبت کنند؛ یعنی در این صورت وکلا نمیتوانند نسبت به حکم طلاق صادرشده اعتراض کنند.
- حق توکیل باید ثبت شود، یعنی وکیل بتواند وظیفه خود را به وکیل دیگری واگذار کند.
مراحل دادخواست طلاق توافقی
ابتدا زوجین (زن و مرد) دادخواست خود را در دفاتر خدمات قضایی ثبت خواهند کرد که البته پیش از آن باید در سامانه تصمیم برای انجام مشاوره و غربالگری ثبت نام کرده باشند و برگه گواهی عدم انصراف از طلاق را گرفته باشند، بعد از آن با توجه به محل سکونت آنها، دادگاهی برای رسیدگی به آن تعیین خواهد شد؛ سپس برای هر دو پیامکی در مورد تاریخ، ساعت و شعبه رسیدگی به دادخواست، ارسال میشود.
در مرحله بعدی دادگاه آنها را برای مشاوره یک جلسهای خواهد فرستاد و تمام دلایل جدایی و توافقات از آنها دوباره سوال خواهد شد و اگر سازشی نبود، دادگاه نیز رأی برای عدم امکان سازش خواهد داد و تا سه ماه از صدور آن وقت هست تا آن را در دفتر ثبت، به ثبت برسانند.
نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی
دادخواستی که در دفتر خدمات قضایی تنظیم میشود باید به صورت تایپی باشد و تمام موارد و توافقات باید در آن ثبت شده باشند؛ یعنی اموری نظیر مهریه، نفقه، اجرتالمثل و… که قبلا ذکر شد؛ توافقات بهتر است در دفاتر اسناد رسمی و به صورت سندی معتبر یا در صورت وکالت دادن، نزد وکیل تنظیم شوند.
نمونه دادخواست طلاق توافقی
ریاست محترم دادگاه خانواده:
با سلام
اینجانب … در سند ازدواج شماره … در دفتر ازدواج شماره … با … در تاریخ … به عقد دائم یکدیگر درآمدیم و به دلیل نداشتن تفاهم روحی و اخلاقی که موجب اختلافات زیاد شده، قادر به ادامه زندگی مشترک نبوده و تصمیم به طلاق داریم. با ارائه این دادخواست، صدور گواهی عدم سازش برای ارائه به دفترخانه و اجرای صیغه طلاق را از شما تقاضا داریم. توافقات به عمل آمده بین زوجین به شرح زیر است: و در این قسمت تمام توافقات ثبت خواهد شد.
وکیل طلاق توافقی در تهران
همانطور که می دانید فعالیت پلتفرم حقوقی ترازو به صورت حضوری در شهر تهران می باشد اما یکی از خدمات بسیار مهم این مجموعه مشاوره حقوقی آنلاین یا وکالت مجازی می باشد و این خدمات شامل وکالت طلاق توافقی نیز می گردد. شما می توانید مدارک خود را ارسال کنید و پس از بررسی، یک وکیل طلاق توافقی در تهران که از وکلای مجرب مجموعه می باشند اختصاص داده خواهد شد.
حضور در جلسات مشاوره توسط وکیل
طبق مقررات جدید طلاق توافقی، برای زوجینی که تمایل به جدایی با این روش را دارند، شرکت در جلسات مشاوره اجباری شده است. این جلسات که حداکثر در ۵ نوبت برگزار میشوند، در دادگاههای مختلف شرایط متفاوتی دارند.
برخی از دادگاهها الزام به حضور هر دو زوج دارند و برخی دیگر حضور یک زوج را کافی میدانند. برهمین اساس ممکن است در برخی شعب، حضور وکیل یا وکلای زوجین نیز کافی باشد. به این ترتیب امکان حضور وکلای طلاق توافقی در جلسات مشاوره بهجای موکلین آنها وجود دارد و درصورتی که یکی از آنها یا هردو تمایلی به شرکت در این جلسات نداشته باشند و تصمیم آنها کاملا قطعی و جدی باشد میتوانند از وکیل خود بخواهند که در جلسات بهجای آنها شرکت کند.
باتوجه به شرایطی که در کانون خانوادهها طی چند سال اخیر پیش آمده است، معمولا این جلسات جنبه فرمالیته و فرمایشی پیدا کردهاند و چندان جدی گرفته نمیشوند. بنابراین در بیشتر شعب میتوان از حضور وکیل در این جلسات تشریفاتی بعضا ۵ تا ۱۰ دقیقهای بهره برد.
مزایای طلاق توافقی توسط وکیل
کمک گرفتن از وکیل طلاق توافقی مزایای بسیاری میتواند داشته باشد. مهمترین و اصلیترین آن را میتوان تنظیم یک توافقنامه دقیق و کامل بین زوجین دانست که تمامی جزئیات حقوقی را نیز دربر میگیرد و خدشهای به آن وارد نمیشود. اما برخی دیگر مزایای وکیل طلاق توافقی عبارتند از:
- سرعت بخشیدن به کار
- عدم نیاز به حضور زوجین در دادگاه
- عدم نیاز به حضور زوجین برای اجرای صیغه طلاق در محضر
- عدم نیاز به حضور زوجین در جلسات مشاوره
تمامی این مراحل را وکیل طلاق توافقی میتواند بهجای هریک از زوجین انجام داده و درجای او حضور داشته باشد. ضمن اینکه تسلط و شناخت کافی بر جزئیات از سوی وکیل میتواند مانع از ایجاد مشکل و مانعی در روند انجام کار شود. اگر در این زمینه نیاز به اطلاعات و جزئیات بیشتری دارید ما شما را به کمک گرفتن از پلتفرم حقوقی ترازو دعوت میکنیم.
سخن پایانی
از آنجا که شما به وکالت طلاق و قوانین و مقررات مربوط به آن آشنا نیستید، برای اثبات و ارائه مدارک مبتنی بر دلایل خود در دادگاه بهتر است این کار را به وکیل طلاق توافقی که به قوانین تسلط دارد، بسپارید.
سوالات متداول
۱. استفاده از وکیل طلاق توافقی مناسب چه کسانی است؟
گرچه استفاده از وکیل برای همگان توصیه می گردد ولی این عده حتما بهتر است از وکیل طلاق توافقی بهره بگیرند.
-کسانی که مشغله کاری دارند،زوجینی که یک یا هردوی آنها خارج از ایران اقامت دارند، کسانی که به مسائل حقوقی اشراف ندارند و زوجینی که بدلیل اختلافات زیاد از رویارویی با هم گریزانند
۲. جلسات مشاوره در طلاق توافقی چگونه است؟
دو مشاوره در روند قضایی طلاق توافقی وجود دارد، ثبت نام اولیه در دفاتر قضایی و ثبت دادخواست، مشروط بر این است که ابتدا زوجین در سامانه تصمیم ثبت نام کرده باشند و جلسات مشاوره خارج از دادگاه را انجام داده و گواهی عدم انصراف از طلاق را از مرکز مشاوره گرفته باشند؛ پس از آن دوباره دادگاه دو طرف را برای یک جلسه مشاوره خواهد فرستاد.
سلام من میخوام از همسرم جدا بشم به دلیل بد اخلاقی و دم دمی مزاج بودن و حالم ازش بهم میخوره لطفا من را راهنمایی کنید از چه طریق از دست این آدم مزخرف نجات بیام
سلام بهناز عزیز
بطور کلی در این موارد زن با بخشش مالی به شوهر میتوه اقدام به طلاق کنه
البته راه های دیگه ای هم هست که باید عقدنامه شما مورد بررسی قرار بگیره
بهتره با وکللای ما به طور آنلاین مشورت کنید تا موردتون بطور دقیق بررسی بشه
این هم لینک مشاوره انلاین ما :
مشاوره حقوقی آنلاین پلتفرم حقوقی ترازو