وکیل حضانت
گرفتن حق نگهداری فرزند از دادگاه مانند هر پرونده حقوقی دیگری با مراحل و پیچیدگیهای مختلف همراه است، به همین دلیل وکیل حضانت فرزند میتواند شما را از این دشواریها آسوده کند. در این مقاله ابتدا شرایط حضانت و سپس ویژگیها و مراحل وکالت حضانت را بررسی میکنیم.
شرایط حضانت
حق حضانت فرزند به دو وسیله کلی برای هر یک از والدین ایجاد میشود؛ اول طبق سنّ کودک و بر اساس حقی که نسبت به آن برای والدین ایجاد شده است و دوم شرایط خود والدین است که تعیینکننده حضانت خواهد بود که این نکات را وکیل حضانت باید برای آنها روشن کند، امّا در تمام این موارد از نظر قانون مصلحت فرزند است که در اولویت قرار دارد.
در مورد سنّ فرزند، طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، فرزند دختر و پسر تا هفت سالگی باید با مادر خود باشند و پس از آن تا رسیدن به سن بلوغ (دختر ۹سالگی و پسر ۱۵ سالگی)، حضانت با پدر خواهد بود. البته در صورت وجود اختلاف میان زن و شوهر دادگاه با توجه به مصالح فرزند تصمیمگیری میکند. پس از آن خود فرزندان میتوانند تصمیم بگیرند با کدامیک زندگی کنند. البته ولایت فرزند همیشه با پدر و پس از آن با جد پدری است، (یعنی نماینده قانونی فرزند در امور مالی و حقوقی و تأمینکننده مخارج زندگی) هرچند نگهداری با مادر باشد.
و امّا شرایط والدین نیز تعیین کننده است، به عنوان مثال پدر یا مادری که انحراف اخلاقی داشته یا در نگهداری طفل کوتاهی کند، والد دیگر یا قیّم قانونی میتوانند حضانت را از او بگیرند؛ همچنین در صورت مرگ هر یک والدین، حضانت به دیگری رسیده و در صورت مرگ هر دو، این حق به جد پدری میرسد.
طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، فرزند دختر و پسر تا هفت سالگی باید با مادر خود باشند و پس از آن تا رسیدن به سن بلوغ (دختر ۹سالگی و پسر ۱۵ سالگی)، حضانت با پدر خواهد بود.
در صورت مرگ هر یک والدین، حضانت به دیگری رسیده و در صورت مرگ هر دو، این حق به جد پدری میرسد.
ویژگیهای وکیل حضانت
با توجه به اهمیت حقوق خانواده و امور مربوط به آن، در انتخاب وکیل حضانت باید نهایت دقت لحاظ شود. از آنجا که قوانین مربوط به خانواده هر روز درحال تغییر هستند، یک وکیل خوب در حوزه خانواده باید اطلاعات خود را به روز نگه دارد و با تمام مقررات مربوط به خانواده آشنا بوده و تسلط کافی داشته باشد.
گذشته از این وکیل حضانت فرزند باید تجربه کافی در مورد حقوق خانواده و به خصوص در زمینه حضانت را داشته باشد، هر وکیلی حتی با وجود تجربه زیاد نمیتواند گزینه مناسب برای امور خانواده باشد؛ چرا که ممکن است بیشتر تجربه او مربوط به امور کیفری یا قراردادها یا تجاری و … باشد. وکیل خانواده باید بر قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده تسلط داشته باشد.
وکیل حضانت برای مادر
همانطور که می دانید مادر نقش بسیار مهمی در تربیت فرزند دارد و بزرگ شدن فرزند درکنار مادرش تاثیر بسزایی در سلامت روانی کودک دارد. اما از آنجایی که در جامعه ما شرایط گرفتن حضانت برای مادر سخت تر است بنابراین مادر برای گرفتن حق حضانت بچه مسیر دشواری را پیش رو دارد بنابراین بهتر است از یک وکیل حضانت حاذق کمک بگیرد تا بتواند با طی کردن مسیرهای قانونی حضانت فرزندش را به عهده بگیرد.
مراحل وکالت حضانت
برای اینکه پدر یا مادر بخواهند برای گرفتن حق نگهداری در دادگاه، وکیل حضانت فرزند برای خود انتخاب کنند با توجه به نکاتی که در بخش قبلی ذکر شد، ابتدا وکیل را انتخاب کرده و به دفتر او مراجعه و وکالتنامه تنظیم میکنند. این برگه باید فقط مربوط به گرفتن حق نگهداری فرزند و امور مربوط به آن باشد و گذشته از آن باید شرایطی که میخواهد طبق آن حضانت را از طرف مقابل بگیرد برای وکیل توضیح داده شود تا وکیل بتواند تمام مراحل دادگاه را به انجام برساند
نوعی دیگر از وکالت وجود دارد که در ضمن طلاق توافقی یا توافق والدین پس از طلاق ایجاد میشود و طی آن زن یا مرد میتواند برای حضانت فرزندان به دیگری وکالت بلاعزل بدهد. در این صورت زن و شوهر به نوعی در خصوص حضانت به توافق میرسند.
کلام آخر
وکیل حضانت به کسی گفته می شود که با تمامی قوانین حقوقی گرفتن حضانت بچه آشنایی داشته باشد و بتواند از طریق وکالت حضانت تمامی مراحل حضانت فرزند را در کمترین زمان ممکن بصورت قانونی اجرا کند.
برای گرفتن حق نگهداری فرزند، بهترین راه مشورت با کارشناس زبده در حقوق خانواده و سپردن امور دادرسی به وکیل حضانت فرزند بوده و برای انجام این امور بهترین گزینه پلتفرم حقوقی ترازو است.
۱.حضانت فرزندان تا چه سنی با مادر است؟
پاسخ : طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، فرزند دختر و پسر تا هفت سالگی باید با مادر خود باشند و پس از آن تا رسیدن به سن بلوغ (دختر ۹سالگی و پسر ۱۵ سالگی)، حضانت با پدر خواهد بود.
۲. آیا پس از هفت سالگی نیز مادر می تواند حضانت را بر عهده گیرد؟
پاسخ : بله، در صورت توافق در طلاق توافقی در مورد حضانت فرزند و یا در صورت عدم صلاحیت زوج و اثبات آن می توان حضانت را به مادر داد. البته این امر به دلیل پیچیدگی هایی که دارد مستلزم اخذ وکیل ماهر خواهد بود.
سلام
دخترم به سن هفت سالگی رسید ولی مادرش همکاری نمیکند که دختر رابگیرم دخترم را ترساندن همسر سابقم سرکار میرود ونگهداری دخترم را به پدر مادر خودت سپر است وبدون اجازه من دخترم به مسافرت میبرند جویا احوال دخترم میشوم به دروغ میگویند تهرانیم وگر بخواید دیدار داشته باشم بهانه میآورنند
خمیر سابقم زیاد کنار دخدرم حاضر نیست پرسو جو کردم میگویند میخواد ازدواج کنند با شخصی دیگر در رابطه است بادروغ های به دخترم بچم ترساندن واو خیلی میترسد وقتی به من مراجع میکنند بابا شب باید زود برگردم و پیش من نمی ماند ممنون
سلام وقت بخیر من و خانمم زندگی خوبی باهم داریم اما میخوام حق طلاق رو به همسرم بدم و آیا میتونم حق حضانت بچه هامو به خانمم بدم که بعد مرگم پدرم ادعایی مبنی بر حق حضانت بچه ها نداشته باشه ممنون
سلام علیرضا عزیز
شما میتونید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی وکالت در طلاق رو به همسرتون بدید
حضانت بچهها هم بعد از فوت به صورت قانونی به خانم منتقل میشه
ممنون از پاسختون
خسته نباشید . در چه صورت وظیفه نگهداری از فرزند بر عهده جد پدری گذاشته میشه؟
سلام سینای عزیز
در صورتیکه پدر در قید حیات نباشه و مادر هم فاقد صلاحیت نگهداری فرزند باشه نکهداری طفل بر عهده جد پدری میفته.