هزینه طلاق توافقی بدون وکیل و با وکیل چقدر است؟

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل و با وکیل چقدر است؟

9 فروردین 1401
  /  
منتشر شده در خانواده
،

یکی از پرونده‌هایی که بسیار شایع است، موارد طلاق و خصوصا طلاق توافقی است. اما هزینه انجام مراحل طلاق توافقی با توجه به شرایط اقتصادی موجود، همیشه یکی از دغدغه‌های افراد بوده و هست. بنابراین قصد داریم تا در این مقاله درباره هزینه وکیل برای طلاق توافقی و هزینه طلاق توافقی بدون وکیل، اطلاعات مناسبی در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

هزینه طلاق توافقی با وکیل

مراجعه به وکیل گرچه دارای هزینه است، اما با توجه به تسریع در کار و همچنین عدم نیاز فرد به مراجعه حضوری برای مسائل مختلف و پرهیز از تنش‌های روحی و روانی، کاملا دارای توجیه اقتصادی خواهد بود. تعرفه حق الوکاله در مورد طلاق توافقی امری است که کاملا به تخصص و تجربه هر وکیل مرتبط بوده و تابع توافق وکیل و موکل است. اما در سال ۱۴۰۱ حق الزحمه پرونده وکالت در طلاق توافقی چیزی بین ۷ تا ۱۰ میلیون تومان برای هر وکیل، متغیر است. برخی وکلا هزینه‌های دادرسی و باقی امور را نیز از موکل مطالبه می‌کنند، اما برخی دیگر تمام هزینه را از همان مبلغ حق‌الوکاله پرداخت خواهند کرد. ممکن است برخی وکلا بسته به شرایطشان، رقمی کمتر یا بیشتر برای انجام چنین پرونده‌هایی اخذ کنند.

حتما بخوانید:وکیل طلاق توافقی

هزینه طلاق توافقی بدون وکیل

اگر شما نیز مایل هستید که خودتان اقدام به انجام طلاق توافقی کنید، باید بدانید که هزینه‌های زیر در انتظار شما خواهد بود:

  1. هزینه جلسات مشاوره: ‌این هزینه‌ها بر اساس مرکز بهزیستی و شهر متفاوت بوده و رقمی حدود ۵۲۰ هزار تومان برای هر دو نفر است. البته این مبلغ برای ۵ جلسه بوده و طبیعتا اگر نیاز به جلسات بیشتری برای مشاوره باشد، به مبلغ فوق نیز اضافه خواهد شد.
  2. هزینه ثبت دادخواست و دادرسی: چون تقاضای طلاق دعوایی غیرمالی است، هزینه دادرسی مانند سایر دعاوی غیرمالی چیزی حدود ۱۷۰ هزار تومان است. اما با توجه به این که دادخواست باید در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شود و این امر نیز دارای کارمزد است، باید مبلغی حدود ۲۰۰ هزار تومان را در نظر گرفت.
  3. هزینه محضرخانه یا همان دفتر ثبت طلاق:‌ دفاتر ثبت طلاق بر اساس تعرفه مجاز به اخذ مجموعا مبلغ ۵۰۰ هزار تومان از دو طرف هستند. اما به دلیل نبود نظارت صحیح و بسته به مکان و انصاف دفتردار، ممکن است مبالغی بین ۱ میلیون تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از مراجعین اخذ شود.

بنابراین هزینه طلاق توافقی توسط خود زوجین و بدون اخذ وکیل، چیزی بین ۲ تا ۴ میلیون تومان خواهد بود.

سایر هزینه‌های طلاق توافقی

برخی هزینه‌های دیگر مانند انجام آزمایش بارداری نیز وجود دارد که ممکن است برای انجام طلاق توافقی لازم باشد. هزینه آزمایش بارداری در شهرهای مختلف متفاوت است. آزمایش بارداری بدون دفترچه ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان و با دفترچه طبق نسخه پزشک، ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان هزینه خواهد داشت. برخی شعب دادگاه در همان دادگاه وجود تست بارداری را لازم می‌دانند، اما برخی دیگر این کار را به مرحله ثبت طلاق محول کرده و آزمایش باید به دفترخانه تحویل داده شود.

همچنین اگر نیاز به گرفتن گواهی بکارت باشد، تعرفه این امر چیزی حدود ۷۵ هزار تومان خواهد بود. دفترخانه‌ها اگر به تعرفه مصوب یعنی ۵۰۰ هزار تومان عمل کنند، هزینه اوراق و دفترچه و سند طلاق را جداگانه اخذ خواهند کرد. گاهی نیز ممکن است دادگاه در جلسه رسیدگی علاوه بر مشاوره‌های قبل از دادگاه، پرونده را به واحد مشاوره دادگاه ارجاع دهد که بسته به عرف و رویه مجتمع قضایی، هزینه ای حدود ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان خواهد داشت.

هزینه طلاق توافقی با کیست؟

یکی از مواردی که باید زن و شوهر در مورد آن توافق کنند، هزینه طلاق توافقی است که معمولا این هزینه را بین طرفین تقسیم می‌کنند. البته ممکن است بر اساس شرایط، مرد یا زن تمام این هزینه‌ها یا فقط بخشی از آن را بپردازد. پس این امر کاملا تابع توافق طرفین خواهد بود.

سخن پایانی

گفتیم که هزینه طلاق توافقی با وکیل مقداری بیشتر از حالتی است که خود شخص اقدام به انجام آن می‌کند. اما باید بدانید که با توجه به سرعت حصول نتیجه، عدم نیاز به تردد و یا حتی مواجه نشدن با همسر سابق، هزینه طلاق توافقی که توسط وکیل خبره و ماهر پیگیری می‌شود، کاملا به صرفه است. همچنین دیده شده که زوجین به دلیل عدم آشنایی با مسائل حقوقی به نحوی کار را انجام می‌دهند که در همان مرحله رسیدگی و یا حتی پس از انجام طلاق، مشکلاتی گریبانگیرشان می‌شود. بنابراین توصیه ما به شما بهره‌مندی از خدمات پلتفرم حقوقی ترازو خواهد بود.

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *