ترک منزل توسط زن چه عواقبی دارد؟
گاهی در پی دعواهای خانوادگی، زن اقدام به ترک منزل میکند. بسیار سوال پرسیده میشود که آیا ترک منزل توسط زن اثر خاصی در روابط مالی و غیرمالی زوجین دارد یا خیر؟ باید بدانیم که بر اساس قانون مدنی، زن موظف به زندگی در خانه مشترک با همسر خود است و ترک منزل بدون عذر موجه، دارای آثاری است که به نظر میرسد اطلاع از آنها برای هر فردی لازم است. پس با ما در این مقاله همراه باشید.
آیا در صورت ترک منزل توسط زن، مرد باید نفقه بدهد؟
اگر زن بدون عذر موجه منزل مشترک را ترک کند، دیگر مستحق نفقه نخواهد بود و در این حالت او را ناشزه میخوانند. وقتی از عذر موجه صحبت میکنیم، یعنی مواردی مانند این که مرد اعتیاد داشته یا زن خوف از جان یا آبروی خود داشته باشد. در این موارد، دادگاه ضمن تعیین مسکن جداگانه برای زن، نفقه را نیز برایش معین خواهد کرد. پس دقت کنید که ترک منزل بابت دعوا و بگومگوهای ساده، مجوزی برای این کار نیست و زن را از حق نفقه محروم خواهد کرد.
آیا ترک منزل توسط زن بر مهریه تاثیر دارد؟
در پاسخ باید گفت خیر. یعنی حتی اگر زن بدون عذر موجه خانه را ترک کند باز هم مستحق مهریه خواهد بود و درصورتیکه مرد بخواهد او را طلاق دهد، باید مهریه او را بپردازد. البته در مورد شرط تنصیف اموال باید بدانید که اگر در هنگام طلاق زن ناشزه باشد، دیگر اموال مرد بین او و زنش نصف نخواهد شد.
عواقب ترک منزل توسط زن
گفتیم که زن باید در خانه مشترک با همسرش اقامت داشته باشد، مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد. ترک منزل توسط زن بدون دلیل موجه، دارای عواقبی است که علیه زن خواهد بود. از جمله گفته شد که در این حالت نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت. همچنین ممکن است در صورت تداوم این حالت، دادگاه به مرد مجوز ازدواج مجدد بدهد. همچنین اگر زن خواستار طلاق گرفتن باشد، در این حالت کار دشوارتر بوده و برخی حقوق مالی او مانند نفقه و شرط تنصیف اموال از بین خواهد رفت.
تنظیم اظهارنامه ترک منزل توسط زن
بهترین کار این است که قبل از هرکاری مرد اقدام به ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن یا اظهارنامه ترک منزل توسط زن کند. مرد با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی، میتواند اظهارنامه ای به همسر خود بفرستد و در آن مراجعه او به منزل مشترک و تمکین نسبت به شوهر را خواستار شود. البته باید شرایط سکونت در منزل مشترک برای زن فراهم باشد. در صورتیکه زن کماکان اقدام به تمکین در مورد محل سکونت مشترک نکرد، مرد میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده دادخواست عدم تمکین ارائه دهد. در این حال اگر زن دلیل موجهی برای کار خود نداشته باشد، دادگاه او را ملزم به تمکین نسبت به زوج خواهد کرد. اگر باز هم زن اقدام به تمکین نکند، ناشزه بوده و مستحق نفقه نخواهد بود.
آیا مرد میتواند زن را مجبور به بازگشت کند؟
پاسخ این سوال هم مثبت است و هم منفی. مرد میتواند با ارسال اظهارنامه و سپس دادخواست الزام به تمکین زن، او را قانونا ملزم به تمکین کند که در صورت عدم تمکین، زن ناشزه بوده و نفقه به او تعلق نخواهد گرفت. اما آیا دادگاه زن را به جبر و به زور دربند کرده و به محل زندگی مشترک عودت خواهد داد؟ خیر، همچین اتفاقی رخ نخواهد داد و نهایتا زن از حق نفقهاش محروم خواهد شد. پس اگر به هر دلیلی مایل به برگشت به محل زندگی مشترک نباشید، کسی نمیتواند شما را مجبور به این کار کند.
سخن پایانی
سکونت در منزل مشترک با همسر از حقوق مرد بوده و زن باید نسبت بدان تمکین داشته باشد. سکونت در منزل جداگانه در حالتی مجاز است که یا زن حق انتخاب مسکن داشته باشد و یا این که دارای عذر موجهی باشد. اما در غیر این دو مورد، در صورت ترک منزل توسط زن، نفقه به او تعلق نخواهد گرفت و شرط تنصیف اموال در حق او اجرا نخواهد. شد. در صورتیکه شما نیز در مورد ترک منزل توسط زن سوال دارید، میتوانید از خدمات وکلا و مشاورین مجرب ما در پلتفرم حقوقی ترازو بهرهمند گردید.
۱. اگر زن خانه را ترک کند چه میشود
ترک خانه توسط زن بدون دلیل موجه سبب نشوز او شده و دیگر مستحق نفقه نخواهد بود.
سلام من و همسرم که دختر داییم از اول با هم مشکل داشتیم الان هم دیگه خانه نمی آید من هم به خاطر فامیلی خانوادم ام می گویند طلاق بگیر اما من هی مدارا میکنم اما الان از تنهایی سر در گمی خسته شده ام هی صبر کرده ام اما نمیدونم چکار کنم خواستم راهنمایی کنید
با سلام به مدت چهار ماه هس که زنم با من رابطه خوبی نداره و از من دوری میکند ودو ماه میشه که خط گوشی من را بلاک کرده و ده روز پیش یه دعوای کوچک بین ما رخ داد و او خانه را ترک کرد،من میتوانم ادعای عدم تمکین کنم؟
سلام لینک زیر را مطالعه بفرمایید.
https://etarazoo.com/%D8%AA%D9%85%DA%A9%DB%8C%D9%86/
سلام من خانومم ۳ساله که منو بایه دختری که ۳ ساله بود الان ۷سالشه ول کرد رفت الان ۲سال نیم خودش برا خودش خونه گرفته وداره کار میکنه هر روزم شاکیه بخاطر مهریه وطلاق ۴ بار تا الان محکومش کردم بخاطر حرف هایی که زده و سی ند مدرکی نداشته
بنظر شما میتونه کاریکنه
سلام. دادخواست عدم تمکین داده اید؟ درصورت عدم تمکین مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی ((زن به مجرد عقد نکاح مالک تمام مهر می شود چه تمکین کند و چه تمکین نکند و لذا نشوز مطلقا تاثیری در مهریه زن ندارد.))