طلاق به دلیل نازایی زن
طلاق به دلیل نازایی زن یکی از مواردی است که در دعاوی خانواده شایع است. البته این امر نسبت به سالهای دور کمتر شده اما کماکان در جریان است. بنابراین اگر شما نیز مایلید تا در این مورد بیشتر بدانید، بهتر است در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
طلاق به دلیل نازایی یا بیماری زن
اساسا حق طلاق در قانون ما در اختیار مرد است. یعنی مرد میتواند بدون دلیل محکمهپسند و البته با رعایت تشریفات خاصی پس از پرداخت حقوق مالی زن، او را طلاق دهد. البته قانون نیز تحت شرایط خاصی به زن این حق را داده که درخواست طلاق داشته باشد، اما این موضوع خارج از بحث این مقاله است.
درصورتیکه زن نازا بوده یا بیماری خاصی داشته باشد و مرد مایل به ادامه زندگی مشترک نباشد، میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق دهد و برای این کار به هیچ عنوان نیاز به مطرح کردن دلیل خاصی نخواهد بود. به موجب ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد میتواند با مراجعه به دادگاه، دادخواست طلاق بدهد ، مخالفت زن هم مانع صدور حکم طلاق نخواهد بود. البته دادگاه زوجین را به داوری ارجاع خواهد داد و بر اساس نتیجه این داوری، گواهی عدم امکان سازش خواهد شد. قطعا در مرحله داوری، مرد باید دلایلی ارایه کند که طلاق دادن زن را موجه کند. اما نیاز به ارائه مدارک نازایی زن به دادگاه وجود ندارد.
همچنین طبق قانون، برخی بیماریها سبب ایجاد حق فسخ در طلاق برای طرفین خواهند بود. مثلا اگر زن دچار قرن، جذام، برص، افضا، زمینگیری و کوری از هر دو چشم باشد، مرد میتواند ازدواج را فسخ کند. اما اگر بیماری زن موردی غیر از این موارد باشد، مرد میتواند با استناد به حق طلاق خود اقدام به طلاق زن کند. البته دقت کنید که اینها مرزهای حقوقی خانواده است و مرزهای عاطفی و اخلاقی خانواده حکم میکند که افراد در سختیها کنار یکدیگر باشند.
شرایط طلاق به دلیل نازایی زن چیست؟
برای طلاق به دلیل نازایی، مرد پس از ثبت تقاضا در سامانه تصمیم، ابتدا باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و دادخواست طلاق را ثبت کند. پس از ثبت دادخواست و ارجاع آن به یکی از شعب دادگاه خانواده، جلسه رسیدگی برقرار و امر به داوری فرستاده میشود. دو داور از طرف زوجین جلسات حکمیت را تشکیل میدهند و در پایان نظر خود را مبنی بر امکان ادامه زندگی به دادگاه گزارش خواهند داد. دادگاه با ملاحظه نظر داوری ممکن است اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش کرده و یا رای به سازش طرفین دهد.
شرایط دریافت مهریه و نفقه
گفتیم که مرد برای طلاق دادن زن، نیاز به بیان دلیل خاصی ندارد. اما قانون شرط مهمی پیش روی مرد گذاشته و آن پرداخت حقوق مالی زن است. یعنی اگر مردی قصد طلاق به دلیل نازایی زن را داشته باشد، باید یا تمام مهریه، نفقه و اجرت المثل را پرداخت کرده باشد و یا در مورد آن با زن توافق کرده باشد. پس مهریه زن حتی اگر نازا باشد، باید کامل پرداخت شود؛ مگر این که زن تمام یا بخشی از مهریه را به مرد ببخشد. همچنین نفقه زن نیز حتی در صورت ناباروری باید به صورت کامل پرداخت شود. همچنین اگر شرط تنصیف اموال توسط زوجین در عقدنامه امضا شده باشد، مرد باید نصف اموال بدستآمده پس از ازدواج را به زن تملیک کند.
مراحل طلاق به دلیل نازایی
- مراجعه به سامانه تصمیم و ثبت درخواست طلاق با تعیین نوع آن
- شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق و گرفتن گواهی عدم انصراف از تصمیم
- مراجعه به دفاتر خدمات قضایی الکترونیک و تنظیم و ثبت دادخواست طلاق از جانب مرد
- پرداخت حقوق مالی زن یا توافق در مورد آن
- گرفتن گواهی عدم امکان سازش از دادگاه
- مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق با همراه داشتن آزمایش بارداری زن ظرف مدت ۳ ماه از تاریخ ابلاغ گواهی عدم امکان سازش و اجرا و ثبت طلاق
وکیل برای طلاق به دلیل نازایی
مانند هر امر دیگر حقوقی که نیازمند تخصص و تجربه است، طلاق به دلیل نازایی یا بیماری زن نیز بهتر است با مشورت و یا حضور یک وکیل متبحر در این زمینه انجام شود. زیرا برخی بیماریها سبب حق فسخ شده و باید میان طلاق و فسخ نکاح، تفاوت قایل شد. همچنین حضور وکیل در این موارد، روند کار را تسریع کرده و مواردی که زن فاقد حق مالی است را برای مرد معین خواهد کرد.
سخن پایانی
طلاق به دلیل نازایی زن، مانند بسیاری از بیماریهای دیگر میتواند توسط مرد انجام گیرد. مرد برای اقامه دعوای طلاق نیاز به اثبات این امور ندارد. البته در زمان مشاوره و داوری، قطعا داوران به دلایل این درخواست توجه خواهند کرد. همچنین مهمترین سد در جلوی راه مرد برای طلاق دادن زن در این موارد، پرداخت حقوق مالی زن است که باید به صورت کامل انجام شود. توصیه ما به شما این است که اگر میخواهید اقدام به چنین کاری کنید، حتما از خدمات وکلا و مشاورین ما در پلتفرم حقوقی ترازو بهرهمند گردید.