معرفی وکیل

ترازو در کنار ارائه خدمات آنلاین، با همکاری بهترین وکلا در حوزه‌ها و شهر‌های مختلف این امکان را برای کاربران خود فراهم نموده است که از خدمات وکالت حضوری نیز بهره‌مند گردند. در این دسته از خدمات پس از ثبت درخواست، طرح موضوع پرونده و پرداخت مبلغ پیش‌پرداخت توسط کاربر، ترازو وکیل مناسب را به آنان معرفی کرده و هزینه خدمات پس از توافقات میان کاربر و وکیل اخذ می‌گردد.

[etarazo-buy-service]

می‌دانید که تقریبا در تمام پرونده‌های حقوقی و کیفری می‌توان از حضور وکیل استفاده کرد و شخص می‌تواند برای انجام امور خود در محکمه‌ها وکیلی را به نمایندگی از خود انتخاب کند مگر در مواردی که طبق قانون حضور خود شخص لازم باشد، مانند: شهادت دادن؛ به همین منظور در این مطلب شما را با مقوله‌ی معرفی وکیل، وکیل پایه یک و پایه دو و مسائل مربوط به آنها آشنا خواهیم کرد.

انواع وکلا از نظر تخصص

ابتدا باید بدانید که تمام وکلای پایه یک دادگستری می‌توانند انواع پرونده‌های حقوقی و کیفری را بپذیرند و وکالت افراد را در محکمه به عهده بگیرند امّا شغل وکالت نیز مانند بعضی مشاغل به دلیل گستردگی مباحث حقوقی، نیاز به تخصص و تجربه در زمینه‌های خاص دارد.

به همین منظور تمام وکلا، بسته به علاقه و تخصصی که در مورد مواد قانونی دارند و بنا بر تجربه‌ای که در مورد یکی از زمینه‌های حقوقی پیدا می‌کنند، در همان زمینه دارای تخصص بیشتری شده و معمولا به همان اصطلاح معروف می‌شوند، مثلا: وکیل حقوقی، وکیل کیفری، وکیل خانواده و…

از آنجا که تمام پرونده‌های دعاوی به دو دسته‌ی کلی حقوقی و کیفری تقسیم می‌شوند، در یک تقسیم‌بندی کلی، وکلا را می‌توان بر اساس تخصص به کیفری و حقوقی، تقسیم کرد.

وکیل کیفری:

می‌دانید که جرائم کیفری، اعمالی هستند که معمولا جنبه‌ی عمومی دارند و قانون آنها را به عنوان جرم تعریف کرده و برای آنها مجازات تعیین کرده است، مانند: کلاهبرداری، قتل، تجاوز و… از آنجا که مباحث مربوط به این جرم‌ها و قوانین و مجازات‌های در نظر گرفته شده برای آنها بسیار گسترده هستند، بعضی وکلا در زمینه‌ی جرائم کیفری تخصص و تجربه پیدا می‌کنند و به همین امر مشهور می‌شوند.

البته به دلیل گستردگی این جرائم و دعاوی مربوط به آنها ممکن است یک وکیل پایه یک در مورد تنها یک یا چند مورد از پرونده‌ها کیفری، تجربه و تخصص کافی پیدا کند و به همان نام مشهور شود.

وکیل حقوقی:

امّا وکلای حقوقی آن دسته از وکلا هستند که در مورد پرونده‌های حقوقی مانند، امور خانواده و مسائل مربوط به قانون مدنی، تجربه و تخصص کافی کسب کرده‌اند، البته به دلیل گستردگی بسیار زیاد دعاوی حقوقی، وکیل پایه یک معمولا به یکی از شاخه‌های مربوط به پرونده‌های حقوقی معروف می‌شود، مانند: وکیل قراردادها و شرکت‌ها، وکیل خانواده و حتی زیر شاخه‌های آن مانند: وکیل طلاق، وکیل نفقه و…

ویژگی‌های وکیل پایه دو

معمولا وکلای پایه دو دارای اختیارات کمتری نسبت به پایه یک هستند، یعنی در مورد پرونده‌های کیفری، تنها در آن دسته از پرونده‌ها حق دخالت دارند که مجازات جرائم آنها تعزیری بوده و کمتر از ده سال حبس داشته باشند و مجازات آنها شلاق و جزای نقدی باشد.

و تنها در آن دسته از پرونده‌های حقوقی حق ورود دارند که خواسته‌ی آنها غیرمالی باشد یا مبلغ آنها کمتر از ۵۰ میلیون تومان باشد؛ البته ناگفته نماند که وکیل پایه دو در پرونده‌های غیر مالی مربوط به اختلاف در اصل نکاح (ازدواج)، اصل طلاق، اثبات و نفی نسب نیز حق ورود ندارد.

در حقیقت وکیل پایه دو کسی است که در مرکز امور مشاوران یا قوه‌ی قضاییه دوره‌ی کارآموزی را گذرانده و هنوز به درجه‌ی وکیل پایه یک دادگستری نرسیده باشد، در این مرحله این فرد پروانه‌ی وکالت پایه دو دریافت کرده و می‌تواند در پرونده‌هایی که گفته شد، دخالت داشته باشد.

گفتنی است که وکلایی که در کانون وکلای دادگستری درس خوانده‌اند، بعد از تمام شدن کارآموزی، وکیل پایه یک شناخته خواهند شد.

ویژگی‌های وکیل پایه یک

وکیل پایه یک دادگستری به عنوان بهترین و باتجربه‌ترین نوع در بین وکلا شناخته می‌شود، طبق توضیحات داده شده این وکلا باید تمام آزمون‌ها و دوره‌های کارآموزی را گذرانده و صلاحیت آنها از هر نظر تأیید شده باشد؛ هم‌چنین این دسته از وکلا می‌توانند در تمام دعاوی حقوقی و کیفری، پرونده قبول کنند و هیچ محدودیتی برای پذیرش وکالت افراد و شرکت‌های مختلف نخواند داشت.

ویژگی‌های وکیل خوب و متخصص

برای معرفی یک وکیل خوب و متخصص ابتدا باید ویژگی‌های او را بدانید و مورد بررسی قرار دهید؛ به همبن منظور در این بخش مهم‌ترین ویژگیهای وکیل خوب را با هم خواهیم خواند:

امانت‌داری:

اولین ویژگی مهمی که یک وکیل خوب باید داشته باشد، امانت‌داری است، یعنی باید محرم اسرار موکّل خود بوده و به هیچ عنوان اسرار او را برای کسی فاش نکند؛ این مسئله یک تعهد اخلاقی و حرفه‌ای است که برای معرفی وکیل خوب باید مد نظر داشته باشید.

تعهّد و صداقت:

باید بدانید که وکیل خوب تعهدی نسبت به نتیجه ندارد بلکه تعهد او در قبال وسیله است، یا به عبارت دیگر تعهد به این مسئله است که بهترین ابزار و بهترین روش‌ها را برای به نتیجه رساندن پرونده به کار بگیرد.

وکیل خوب و متخصص باید میزان شانس موکّل و واقعیت‌های پرونده را به او بگوید نه اینکه به او اطمینان بدهد که در پرونده پیروز خواهد شد، بنابراین ویژگی مهم دیگر برای معرفی وکیل خوب، صداقت به همراه تعهد کاری خواهد بود.

راهنمایی درست:

ویژگی مهم بعدی این است که وکیل باید به موکّل خود کمک کند که در مسیر پرونده بیراهه‌ها را انتخاب نکند، حتی اگر این مسیرهای اصافی برای او دستمزد بیشتری به همراه داشته باشد.

دانش و تجربه:

امّا مهمترین ویژگی برای معرفی وکیل خوب و متخصص این است که در زمینه‌ی مورد نظر دانش کافی از مواد قانونی و روش‌های حقوقی داشته باشد و علاوه بر آن تجربه‌ی کافی را با انجام پرونده‌های متعدد به دست آورده باشد.

سایر ویژگی‌ها:

علاوه بر این موارد، مسائل دیگری نیز برای معرفی وکیل باید مد نظر باشند، مثلا: وکیل خوب باید شأن و مقام قاضی را رعایت کند، از پیچیده کردن پرونده خودداری کند، بهترین راهکار را ارائه کند، مصلحت موکّل را در نظر بگیرد و…

تعهّدات وکیل و موکّل

طبق قانون اصلی‌ترین تعهداتی که وکیل در برابر موکّل خود دارد عبارتند از: انجام موردی وکالتی که پذیرفته است، رعایت مصلحت موکّل، حفظ اسرار موکّل، تقدیم کردن حساب دوران وکالت و تقدیم اموال و اسنادی که به نمایندگی از موکّل دریافت کرده است.

امّا موکّل نیز باید تعهدات خود را که در وکالت‌نامه قید شده است انجام دهد، هم‌چنین موکّل باید تمام مخارجی که وکیل برای انجام وکالت پرداخته، به او تقدیم کند و علاوه بر آن وظیفه دارد که دستمزد وکیل را طبق قرارداد پرداخت کند.

حرف آخر

برای معرفی وکیل خوب و متخصص یا انتخاب آن باید به تمام نکاتی که در این مطلب گفته شد، توجه داشته باشید، هم‌چنین می‌توانید برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان باتجربه در پلتفرم حقوقی ترازو تماس بگیرید.