تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس شورای اسلامی

تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس شورای اسلامی

12 اردیبهشت 1402
  /  
منتشر شده در اخبار
،

با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتقال املاک با انواع کاربری، انواع خودرو سواری، انواع طلا، نقره و جواهرات و انواع ارز و انواع رمز پول مشمول مالیات بر عایدی سرمایه خواهد شد.

عایدی بر سرمایه در واقع میزان سودی است که به سرمایه اشخاص با در نظر گرفتن میزان تورم، تعلق خواهد گرفت. بر اساس این قانون اگر فردی ارزش سرمایه‌اش افزایش یابد، باید میزان مشخصی از مالیات را به دولت پرداخت کند. براساس این قانون، کلیه اشخاص غیرتجاری «انتقال دهنده عین» یا «واگذارکننده حق» در خصوص انتقال دارایی‌های زیر، در کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری–صنعتی و ویژه اقتصادی، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند:

۱- املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل؛
۲- انواع خودرو سواری دارای پلاک شخصی مشمول مقررات مربوط به شماره‌گذاری؛
۳- انواع طلا، نقره، پلاتین و جواهرآلات؛
۴- انواع ارز؛
۵- انواع رمز پول و رمز دارایی.

البته قانون معافیت‌هایی را برای اشخاص در نظر گرفته است زیرا هدف اصلی این قانون مقابله با سوداگری و سفته بازی از طریق وضع مالیات بر نقل و انتقلات سوداگرانه است. به عنوان مثال جابجایی سهام در بورس از پرداخت چنین مالیاتی معاف است. همچنین هر یک از اعضای خانواده در هر ۵ سال به میزان ۲۰۰ گرم طلای ۱۸ عیار از پرداخت این مالیات معاف خواهند بود.

در مورد طلا، ارز و جواهرات، در صورتی که کمتر از یک سال نگهداری شود میزان مالیات ۳۰ درصد، بین یک تا دو سال ۲۰ درصد و اگر بیش از دو سال نگهداری شود ۱۰ درصد خواهد بود. دارندگان کمتر از ۲۰۰۰ یورو معادل ۲۴۰۰ دلار از پرداخت مالیات معافند.

این نرخ‌ها در مورد خودرو نیز جاری است با این فرق که در صورت نگهداری خودرو بیش از ۳ سال، مالک از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف است. همچنین به تعداد اعضای خانواده معافیت مالیاتی به افراد داده می‌شود. یعنی خانواده ۴ نفره می‌تواند ۴ خودرو بدون پرداخت مالیات داشته باشد.

نرخ مالیات در مورد مسکن، فروش زیر یکسال مشمول ۶۰ درصد مالیات از مابه التفاوت قیمت خرید و فروش، فروش از سال دوم مشمول ۴۰ درصد مالیات از مابه التفاوت قیمت خرید و فروش، فروش از سال سوم مشمول ۲۰ درصد مالیات از مابه التفاوت قیمت خرید و فروش، فروش از سال چهارم مشمول ۱۰ درصد مالیات از مابه التفاوت قیمت خرید و فروش، فروش از سال پنجم به بعد مشمول ۵ درصد مالیات از مابه التفاوت قیمت خرید و فروش خواهد بود.

امتیاز دادن به این مقاله

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *