سازمان امور مالیاتی کشور، با هدف ترویج فرهنگ پرداخت مالیات و تشویق مودیان به رعایت تعهدات مالیاتی خود، مشوقهای متعددی مانند معافیتهای مالیاتی را برای مشمولین پرداخت مالیات در نظر گرفته است. یکی از این مشوقها که در قانون مالیاتهای مستقیم ذکر شده، تبصره ماده ۱۰۰ است.
بر اساس این تبصره، صاحبان مشاغلی که مجموع فروش سالانه آنها تا ۱۵۰ برابر سقف معافیت مالیاتی همان سال باشد، نیازی به ثبتنام اظهارنامهی مالیاتی ندارند؛ بنابراین، روند پرداخت مالیات برای اشخاص حقیقی و صاحبان کسب و کارهای کوچک سادهتر خواهد بود. در این مطلب پلتفرم حقوقی ترازو، درباره تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، نکاتی که باید بدانید را ارائه کردهایم.
تبصره ماده ۱۰۰ مالیات چیست؟
تبصره ماده ۱۰۰ به زبان ساده یکی از مشوقهای مالیاتی محسوب میشود. ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، توسط سازمان امور مالیاتی کشور، به منظور تشویق مودیان به انجام تعهدات مالیاتیشان در نظر گرفته شده است.
طبق قانون مالیاتهای مستقیم، صاحبان مشاغل در گروهبندی سهگانه مشاغل مالیاتی، موظفاند هر ساله تا پایان خرداد ماه نسبت به ثبت اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال قبل و تحویل دفاتر و مدارک مالی خود به اداره مربوطه اقدام کنند. در اصلاحات انجام شده در سال ۱۳۹۴، یک تبصره به قانون مالیاتهای مستقیم اضافه شده است که به عنوان یکی از مهمترین مشوقهای سازمان امور مالیاتی کشور برای مؤدیان مالیاتی شناخته شده است.
طبق این تبصره، تمامی صاحبان کسب و کارها در صورتی که مجموع فروش سالانه کالا یا خدمات آنها تا ۱۵۰ برابر سقف معافیت مالیاتی اعلامشده توسط سازمان مالیات باشد، از مفاد تبصره ماده ۱۰۰ بهرهمند خواهند شد. در نتیجه، این گروه از مودیان، از ارائه مدارک و دفاتر مالی و ثبتنام اظهارنامه مالیاتی معاف خواهند شد. بر اساس اعلامیه سازمان امور مالیاتی کشور برای سال ۱۴۰۳، آخرین مهلت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ تا پانزدهم مرداد ماه تعیین شده است.
تبصره ماده ۱۰۰ در واقع نوعی مالیات تعیین شده بصورت علی الراس از جانب اداره مالیات است که میتواند فرد را از ارایه اظهارنامه و نگهداری دفاتر و مدارک معاف کند. در واقع سازمان امور مالیاتی برای برخی از مودیان، مالیاتی را به نرخ مقطوع تعیین میکند و فرم مربوط به آن را در سامانه آنها ارائه میدهد. مودی میتواند با مشاهده این مالیات اقدام به سنجش کرده و ببیند که آیا استفاده از این تبصره برای او مناسب است یا خیر؟ در صورتیکه مالیات تعیین شده برای مودی مناسب باشد فرد میتواند اقدام به پرداخت و یا حتی تقسیط آن کند.
اما در صورتیکه مالیات تعیین شده نامناسب باشد، فرد میتواند نسبت به آن اعتراض کرده و با ارائه اظهارنامه مالیاتی و با سند و مدرک مدعی پرداخت مالیات کمتری گردد. این خلاصهای از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم بود. حال به طور مفصل باید به شرح آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
نکات مهم دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰
با توجه به حکم این تبصره، چند نکته حائز اهمیت وجود دارد که باید مودیان مالیاتی حقیقی به آنها توجه داشته باشند.
- روش محاسبه مالیات برای مودیانی که نسبت به ثبتنام و ارائه اظهارنامه موضوع تبصره ماده ۱۰۰ اقدام کرده، بدین ترتیب است که معادل ۸ درصد به مبلغ مالیات مقطوع سال گذشته آنها افزوده شده و این رقم به عنوان مالیات مقطوع در قالب تبصره مذکور از آنان دریافت میشود.
- طبق قانون مالیاتهای مستقیم و دستورالعمل سازمان امور مالیاتی کشور، استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ این قانون در سال ۱۴۰۳ نیز همچون سنوات گذشته صرفاً به اشخاص حقیقی اختصاص داشته و شامل اشخاص حقوقی از جمله شرکتهای تجاری نخواهد شد.
- در صورتی که تا پایان روز پانزدهم مرداد ماه ۱۴۰۳، فرم تبصره ماده ۱۰۰ برای مؤدیان در پورتال خدمات الکترونیک بارگذاری نشده باشد، این گروه لازم است اظهارنامه مالیاتیشان را تنظیم کرده و ارائه دهند.
چه کسانی میتوانند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند؟
کلیه صاحبان مشاغل و اشخاص حقیقی که مجموع فروش محصولات یا عرضه خدمات یا درآمد آنها در سال قبل حداکثر ۱۵۰ برابر سقف معافیت مالیاتی (۱۸,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان) بوده است، مشمول تبصره ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم ۱۴۰۳ خواهند بود.
شرط بهرهمندی از مزایای این مشوق مالیاتی برای این گروه از مودیان، بارگذاری فرم مالیات مقطوع در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی در بازه زمانی تعیین شده است. البته لازم به ذکر است، استفاده از سایر معافیتهای مالیاتی پیشبینی شده در قانون مالیاتهای مستقیم توسط مودیان، مانع استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ برای آنها نخواهد بود.
شرایط استفاده از تبصره ماده ۱۰۰
مودیان مالیاتی که تمایل به بهرهمندی از امتیازات تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم دارند، باید شرایط لازم برای ثبت اظهارنامه مالیاتی را احراز کنند. در ادامه، شرایط استفاده از این مشوق مالیاتی را ارائه کردهایم.
- برای بهرهمندی از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم سال ۱۴۰۳، اولین شرط این است که مجموع فروش کالا و خدمات در سال ۱۴۰۲ نباید بیش از ۱۵۰ برابر سقف معافیت مالیاتی (معادل ۱۸ میلیارد تومان) باشد.
- مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰، لازم است که مالیات سال گذشته خودشان را بهطور مقطوع تعیین و پرداخت کرده باشند، یا برگ تشخیص صادره توسط سازمان امور مالیاتی، مورد قبول مودی باشد.
- ثبتنام اظهارنامه مالیاتی مربوط به تبصره ماده ۱۰۰ و همچنین درخواست استفاده از این تبصره، حتماً باید تا پایان مهلت ثبتنام اظهارنامههای مالیاتی در سامانه مربوط به ثبت رسیده و برای سازمان امور مالیاتی ارسال شده باشد.
افراد غیر مشمول تبصره ماده ۱۰۰
از جمله افراد و کسب و کارهایی که مشمول استفاده از این تبصره مالیاتی تشویقی نمیشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- صاحبان مشاغل و کسب و کارهای بزرگ که درآمد سالانه آنها از حد نصاب تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی بالاتر است.
- در پروندههای مشارکت مدنی چنانچه سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکاء بیش از ۱۸ میلیارد تومان باشد و یا مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ ۳۶ میلیارد تومان باشد.
- مؤدیانی که تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۵ برای آنها فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم بارگذاری نشده است.
- شرکتها، مؤسسات و سایر اشخاص حقوقی به طور معمول مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نخواهند بود و باید اظهارنامه مالیاتی و دفاتر قانونی را نگهداری کرده و اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند.
- مشاغل با پیچیدگی مالیاتی بالا که گردش مالی زیادی داشته و به حسابداری دقیق نیاز دارند، مشمول این تبصره نخواهند بود.
- مودیان دارای تکالیف مالیاتی خاص مانند کسانی که باید اظهارنامه ارزشافزوده، گزارش معاملات فصلی و غیره را ارائه دهند، مشمول این تبصره نیستند.
- صاحبان مشاغل حرفهای مانند وکلا، پزشکان، حسابداران و سایر مشاغل حرفهای که درآمد بالاتری دارند و باید ثبت درآمدها و هزینههای آنها به صورت دقیق محاسبه شود، مشمول این امتیاز نخواهند بود.
- افرادی که منابع درآمدی مختلف و متنوعی دارند و این درآمدها از سقف تعیین شده بالاتر است، امکان استفاده از این تبصره را نخواهند داشت.
دلایل ارائه ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم
ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم و تبصرههای مرتبط با آن، به منظور تسهیل فرآیندهای مالیاتی و ارتقاء کارایی سیستم مالیاتی کشور ارائه شده است. این ماده میتواند به بهبود فرآیندهای مالی برای مودیان و افزایش وصول مؤثرتر مالیات توسط دولت کمک کنند. از جمله مهمترین دلایل ارائه این تبصره میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تسهیل فرآیند مالیاتی برای کسب و کارهای کوچک
- افزایش شفافیت و کاهش تخلفات مالیاتی
- بهبود وصول مالیات و سادهسازی و کاهش پیچیدگیهای مالیاتی
- افزایش عدالت مالیاتی و کمک به توسعه کسب و کارهای کوچک
سقف تبصره ماده ۱۰۰ سال ۱۴۰۳
بر اساس با قانون بودجه تعیین شده برای سال ۱۴۰۳، سقف تبصره ماده ۱۰۰ سال ۱۴۰۳ معادل ۱۸۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال یا ۱۸ میلیارد تومان برای اشخاص حقیقی گروه اول، دوم و سوم در نظر گرفته شده است. این اشخاص با بررسی شرایط چگونگی استفاده از ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم سال ۱۴۰۳ میتوانند اظهارنامه مالیاتی خودشان را تنظیم کرده و مالیات سال جاری را با کمترین پیچیدگی و چالش پرداخت کنند.
نحوه ارسال اظهارنامه تبصره ماده ۱۰۰
نحوه ارسال تبصره ماده ۱۰۰ برای افرادی که قصد دارند برای اولین بار این کار را انجام دهند ممکن است پیچیده به نظر برسد. در ادامه، نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی برای افراد مشمول این بند را برای شناخت بیشتر ارائه کردهایم.
- وارد صفحه اصلی سامانه درگاه ملی خدمات مالیات در آدرس my.tax.gov.ir شده و سپس کد ملی، رمز عبور و عدد تصویر امنیتی را وارد کنید. در صورت نداشتن نام کاربری، لازم است که ابتدا در این سامانه ثبت نام کنید.
- سپس یک کد ۶ رقمی به شماره تلفن همراهتان ارسال خواهد شد. این کد را در بخش تعیین شده وارد کرده و دکمه ورود به سامانه را بزنید.
- با ورود به صفحه حساب کاربری، پیامی در بالای صفحه برایتان نمایش داده میشود. متن این پیام شامل «جهت ارسال اظهارنامه عملکرد و توافق تبصره ماده ۱۰۰ اینجا کلیک نمایید» است. روی پیام کلیک کرده و وارد سامانه ثبتنام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ شوید.
- اگر بیش از یک پرونده مالیاتی دارید، در این مرحله باید پرونده موردنظرتان را انتخاب کنید.
- با انتخاب پرونده مالیاتی، اطلاعات هویتیتان را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که از صحت اطلاعات نمایش داده شده اطمینان دارید، روی دکمه سبزرنگ «ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده ۱۰۰» کلیک کنید.
- در این مرحله لازم است که سال عملکرد و نوع فعالیتتان را مشخص کرده و از قسمت نوع اظهارنامه گزینه «فرم تبصره ۱۰۰» را انتخاب کنید. سپس باید روی دکمه «تایید» را بزنید.
- در این مرحله باید دادههای مربوط به مبلغ فروشتان در آن سال را وارد کرده و سپس روی دکمه «افزودن» کلیک کنید.
- در نهایت قبض مالیاتی صادر برایتان نمایش داده خواهد شد. در صورت موافقت با مبلغ روی دکمه «صدور قبض» کلیک کنید. در این بخش میتوانید مالیات را به صورت نقدی یا اقساطی پرداخت کنید.
مزایای استفاده از تبصره ماده ۱۰۰
تبصره ماده ۱۰۰ سال ۱۴۰۳، قانون مالیاتی با روند پیچیده قدیمی پرداخت مالیات را برای کسب و کارهای نوپا و اشخاص حقیقی آسان کرده است. از جمله مزایای این تبصره برای صاحبان مشاغل و گروههای مشمول آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- عدم نیاز به ارائه اظهارنامه مالیاتی و صرفهجویی در زمان و هزینههای مؤدیان
- معافیت از نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴
- سهولت و سرعت بیشتر در پرداخت مالیات
- کاهش بروکراسی اداری یا کاغذ بازی و تشریفات ضروری پرداخت مالیات به روش سنتی
نحوه محاسبه تبصره ماده ۱۰۰
مراحل محاسبه مالیات بر اساس موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم به این صورت است.
- تعیین درآمد مشمول مالیات مودیان
- بررسی سیستمی سوابق فعالیت مودیان و تکالیف انجام شده آنها
- بررسی سیستمی میزان مالیات سال قبل مودیان
- بررسی سیستمی نسبت سود فعالیت مودیان
- بررسی وضعیت مالکیت کسب و کار (انفرادی و مشارکتی بودن فعالیت)
- کسر مبلغ اجاره از درآمد مشمول مالیات به دست آمده (در صورت استیجاری بودن محل فعالیت و دسترسی سازمان به اطلاعات مبلغ اجاره)
- محاسبه و اعمال میزان معافیت ماده ۱۰۱ قانون معافیت مالیاتی برای مودیان
- استخراج خالص درآمد مبنای محاسبه مالیات بر درآمد تبصره ۱۰۰
- اعمال نرخ مالیات بر درآمد موضوع ماده ۱۳۱ معافیت مالیاتی برای مودیان
فرم تبصره ماده ۱۰۰ چیست؟
بر اساس تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، مشاغلی که مقدار درآمد سالانه آنها زیر حد معینی باشد و به عنوان کسبوکارهای کوچک محسوب شوند، میتوانند به جای ارائه اظهارنامه مالیاتی، فرمی که شامل حجم فروششان یا درآمدشان است را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.
بر اساس این فرم، مبلغ مالیات توسط سازمان مربوطه میشود. همچنین در صورت ارسال فرم مطابق با تبصره ماده ۱۰۰، پرونده مالیات بر درآمد مودیان مورد بررسی قرار نخواهد گرفت و اداره امور مالیاتی اجازه مطالبه هیچ وجه اضافی بابت هزینههای مطرح شده قبلی را ندارد. زیرا در متن تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم آمده است:
«سازمان امور مالیاتی کشور میتواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ این قانون باشد، از انجام بخشی از تکالیف مالیاتی مانند نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف هستند و اداره مالیات لازم است مالیات مؤدیان مذکور را به صورت مقطوع تعیین و وصول کند. در شرایطی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد، مالیات او نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول میشود. البته برقراری شرایط این تبصره برای مودیان، مانع از رسیدگی به اظهارنامههای مالیاتی تسلیم شده آنها در موعد مقرر نخواهد بود.»
یعنی مودیان در صورت مشمولیت استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰، نیازی به ارسال اظهارنامه مالیاتی نخواهند داشت. همچنین نیازی به نگهداری و ارائه اسناد و مدارک و دفاتر موضوع قانون مالیاتهای مستقیم برای این گروه وجود ندارد و پرونده مودیان توسط اداره مالیات مورد رسیدگی قرار نمیگیرد.
لازم به ذکر است، در صورتی که این مودیان مشمول مالیات بر ارزشافزوده باشند، باید همچنان اسناد و مدارک و دفاتر خود را نگهداری کنند؛ زیرا ممکن است بر اساس قانون مالیات بر ارزشافزوده، این گروه مشمول مالیات رسیدگی بر ارزشافزوده شوند.
در حال حاضر مراحل تکمیل این فرم به صورت آنلاین و از طریق سامانه امور مالیاتی انجام میشود و نیازی به تکمیل فرم کاغذی و ارسال آن توسط مودیان مشمول تبصره ۱۰۰ نخواهد بود.
نکات تکمیل فرم تبصره ماده ۱۰۰
برای تکمیل و ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون معافیتهای مالیاتی، لازم است موارد زیر را مد نظر داشته باشید.
- در صورتی که در سال گذشته نتیجه فعالیتتان زیان بوده و این زیان به وسیله اسناد و مدارک موجود قابل اثبات است، این امکان را خواهید داشت فرم تبصره ماده ۱۰۰ ارسال نکرده و اظهارنامه مالیاتی ارسال کنید. تا نیازی به پرداخت مالیات نداشته باشید.
- اگر در طول سال گذشته هزینههای درمانی برای خودتان، فرزندان، همسر، پدر و مادر و خواهر و برادرتان داشتهاید و یا هزینهای برای حق بیمههای عمر و درمان و زندگی پرداخت کردهاید و حالا درخواست کسر این هزینهها از درآمدتان را دارید، برای اعمال این مبالغ باید اظهارنامه مالیاتی ارسال کنید و نیازی به ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ نخواهید داشت.
- در صورتی که به دلیل وقوع حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و… متحمل ضرر و زیان شدهاید، لازم است جهت اثبات این موضوع اظهارنامه مالیاتی ارسال کنید.
- در صورتی که مبلغی برای تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس، مراکز آموزشی، بیمارستانها و نهادهای فرهنگی، آموزشی و درمانی پرداختهاید، برای کسر این مبلغ از درآمدتان باید اظهارنامه مالیاتی تنظیم کرده و فرم تبصره ۱۰۰ را ارائه ندهید.
- جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی به میزان ۳۰ درصد مالیات متعلقه دارد و این جریمه غیر قابل بخشودگی خواهد بود.
- افرادی که فرم تبصره ۱۰۰ یا اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و ارسال نکنند، از کلیه معافیتهای مالیاتی و تشویقیها محروم خواهند شد.
- امکان پرداخت مالیات به صورت قسطی برای مشمولین تبصره ۱۰۰ وجود دارد. برای این کار باید به بخش اقساطی در فرم ارائه شده مراجعه کرده و سررسید قسطها را طبق نرخ تبصره ماده ۱۰۰ مشخص کنید.
تبصره ماده ۱۰۰ اشخاص حقوقی
طبق قانون معافیتها و تشویقیهای مالیاتی، تبصره ماده ۱۰۰ برای اشخاص حقوقی و کسب و کارهای بزرگ صدق نمیکند؛ بنابراین، این گروه از افراد باید اسناد و دفاترشان را مانند سابق آماده کرده و درآمدهای خودشان را جهت محاسبه مالیات اظهار کنند.
چون اشخاص حقوقی معمولاً دارای ساختار سازمانی پیچیدهتری هستند و فعالیتهای مالی آنها نسبت به اشخاص حقیقی، از لحاظ حجم و تنوع گستردهتر است. لذا، مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نمیشوند. همچنین، جهت حفظ عدالت مالیاتی، این تبصره برای اشخاص حقیقی و کسب و کارهای نوپا که درآمد کمتری دارند تعیین شده است. تا مودیان تشویق شوند مالیاتشان را به موقع پرداخت کنند.
تفاوت تبصره ماده ۱۰۰ با اظهارنامه
طبق روال عادی، مودیان موظف بودند تا پایان خرداد ماه هر سال اطلاعات مالی خودشان را از طریق فرم اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.
اظهارنامه مالیاتی گزارشی مالی از عملکرد سالانه یک شرکت یا فرد است که به منظور محاسبه مالیات بر درآمد، شامل هزینهها، معافیتها و کسورات مالیاتی، به سازمان امور مالیاتی ارائه میشود؛ اما با اضافه شدن تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، کسب و کارهای کوچکی که مجموع درآمد آنها در سال جاری کمتر از ۱۸ میلیارد تومان باشد، دیگر نیازی به ارائه اظهارنامه مالیاتی ندارند. همچنین، یکی از ویژگیهای تبصره ماده ۱۰۰ این است که میزان مالیات تعیینشده برای این کسب و کارها مالیات مقطوع است.
قبول نداشتن مبلغ مالیات مقطوع در تبصره ماده ۱۰۰
یکی از نکاتی که برای افراد ممکن است سوال بوجود آورد این است که در صورتیکه فرم استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ برای ما اعمال شده باشد اما مبلغ آن مورد اعتراض ما باشد چه باید کرد؟ پاسخ روشن است. مالیات مقطوع تعیین شده در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قطعی است و در صورت عدم پذیرش مالیات مقطوع تعیین شده توسط مؤدی، وی مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است.
معافیتهای ناشی از اجرای تبصره ماده ۱۰۰
در صورتیکه فرد از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کرده و اقدام به ارسال اظهارنامه نکرده باشد، از این معافیتها بهرهمند خواهد شد:
- معافیت از ارائه اظهارنامه مالیاتی مذکور در ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم
- معافیت از نگهداری مدارک و دفاتر مورد نیاز مذکور در قانون مالیاتهای مستقیم
مهلت پرداخت مالیات مقطوع تبصره ماده ۱۰۰
معمولا این مالیات مقطوع تا پایان خردادماه هر سال بصورت یکجا مهلت دارد. البته این امر به این شرط است که اداره مالیات مهلت دیگری برای آن تعیین نکرده باشد. همچنین در صورتیکه فرد امکان پرداخت یکجای مالیات مقطوع را نداشته باشد، میتواند از شرایط پرداخت اقساط که معمولا در ده قسط است استفاده کند.
سخن پایانی
محاسبه مالیات در گذشته برای تمام مشاغل و افراد ساختار ثابتی داشت و کسب و کارهای مختلف موظف بودند در بازه زمانی تعیین شده، نسبت به تکمیل و ارائه اظهارنامه مالیاتی خودشان اقدام کنند؛ اما در حال حاضر، با وجود تصویب ماده ۱۰۰ قانون معافیت مالیاتی، مشاغل نوپا و اشخاص حقیقی میتوانند مالیات خودشان را بدون نیاز به تکمیل اظهارنامه و صرفاً به صورت سیستمی پرداخت کنند.
در این روش، کلیه درآمدهای فرد به صورت جداگانه محاسبه شده و مالیات آنها تعیین میشود. سپس مودیان میتوانند مالیات را به صورت نقدی یا قسطی پرداخت کنند. تکمیل اظهارنامه مالیاتی نیازمند دارا بودن دانش حقوقی کافی در این زمینه است. پیشنهاد میکنیم برای آماده کردن اسناد حسابرسی شرکت و پرداخت مالیات اشخاص حقوقی و حقیقی، با تیم زبده پلتفرم حقوقی ترازو در ارتباط باشید.
سوالات متداول
فرم تبصره ماده ۱۰۰ مالیات چیست؟
در صورتی که ارزش فروش خدمات یا محصولات ارائهشده در یک سال مالی کمتر از سقف تعیینشده باشد، صاحبان مشاغل میتوانند مالیات خودشان را بدون نیاز به ارائه اظهارنامه و اسناد حسابرسی پرداخت کنند.
چگونه از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنیم؟
اگر درآمد سالانه شما کمتر از مبلغ تعیین شده برای سال مالی است، با مراجعه به سامانه مالیاتی کشور میتوانید از این تبصره استفاده کنید.
تبصره ماده ۱۰۰ برای چه کسانی است؟
تنها اشخاص حقیقی و کسب و کارهای نوپا که درآمد آنها در سال جاری از حد تعیین شده کمتر باشد، مشمول این قانون خواهند بود.
تبصره ماده ۱۰۰ بهتر است یا اظهارنامه؟
تبصره ماده ۱۰۰ برای اشخاص حقیقی و کسب و کارهای نوپا بهترین گزینه است. چون بدون اینکه درگیر پیچیدگیهای تنظیم اظهارنامه و… شوند میتوانند مالیات سالانه خودشان را پرداخت کنند.