چطور می‌توانیم پرینت مکالمات همسرمان را بگیریم؟

چطور می‌توانیم پرینت مکالمات همسرمان را بگیریم؟

31 تیر 1403
  /  
منتشر شده در خانواده
،

یکی از مسائلی که موقع اختلاف زوجین و در مراحل طلاق مطرح می‌شود، پرینت مکالمات همسر برای اثبات رابطه نامشروع است. در صورتی که زن و یا مرد مرتکب این کار شده باشند، همسر باید قانونی که پیرامون پرینت مکالمات همسر وجود دارد را بشناسد. سپس، برای اثبات رابطه نامشروع همسرش، به صورت قانونی اقدام کند. در این مطلب پلتفرم حقوقی ترازو، موارد قانونی و حقوقی که باید در این رابطه بدانید را ارائه کرده‌ایم. 

آیا امکان پرینت مکالمات همسر وجود دارد یا خیر؟ 

اگر کسی متوجه روابط نامشروع همسرش شده و از بابت این موضوع مطمئن باشد، می‌تواند شکایت نامه خیانت همسرش را تنظیم کرده و به دادگاه ارائه دهد. پس از اینکه مراجع قانونی دادخواست رسیده را بررسی کردند، حکم نهایی را صادر می‌کنند. در این شرایط قاضی ممکن است حکم گرفتن پرینت‌های مکالمات همسر را نیز صادر کند. بنابراین طبق قانون، نه مرد و نه زن در حالت عادی اختیار و اجازه ندارد که از مکالمات همسرش پرینت بگیرد. البته طبیعی است اگر خط تلفن همراه به نام فرد باشد ولو اینکه استفاده کننده از خط شخص دیگری باشد، او می‌تواند اقدام به پرینت مکالمات خط خود کند.  

نحوه درخواست پرینت مکالمات همسر 

در صورتی که دادگاه اجازه گرفتن پرینت مکالمات را صادر کند، مرد می‌تواند پرینت مکالمات و پیامک‌های همسرش را از اپراتور مدنظر دریافت کرده و به دادگاه ارائه دهد. طبق قوانین مربوط به جرائم رایانه‌ای اپراتورهای تلفن همراه موظف هستند پرینت مکالمات و اس ام اس‌ها را حداقل تا ۶ ماه ذخیره کنند.  

اپراتورهای تلفن همراه به منظور حفظ اسرار دیگران نمی‌توانند پرینت تلفن همراه را به شخصی به جز صاحب خط بدهند، مگر زمانی که حکم پرینت مکالمات توسط مقام قضایی صادر شده باشد. در غیر این صورت، مرد صرفاً با وجود مشکوک بودن به همسرش نمی‌تواند از مکالمات او پرینت بگیرد. 

شرایط گرفتن پرینت تماس‌های همسر 

گرفتن پرینت مکالمات زن توسط شوهر تنها در صورتی مجاز است که مرد از بابت رفتارهای نامتعارف و نامشروع همسرش مطمئن شده باشد. سپس دادخواست شکایت خیانت همسرش را تنظیم کرده و به دادگاه ارائه دهد. در صورت اثبات این موضوع، قانون به او اجازه پرینت گرفتن از مکالمات همسرش را جهت اثبات خیانت خواهد داد.  

اگر پس از پرینت مکالمات تلفنی در دادگاه ثابت شود که گفته مرد صحت ندارد، زن می‌تواند اعاده‌ی حیثیت کرده و از محاکم قضایی خواستار احقاق حقوقش شود. در این شرایط، مجازاتی مانند حبس و شلاق برای مرد در نظر گرفته می‌شود. 

مراحل گرفتن پرینت مکالمات همسر 

برای شکایت علیه همسر جهت اثبات خیانت او، مرد باید حتماً ادله‌ کافی و محکمه‌پسندی داشته باشد. در غیر این صورت قاضی اجازه پرینت گرفتن از مکالمات و پیامک‌های همسرش را صادر نخواهد کرد. مراحلی که برای این کار  وجود دارد عبارت‌اند از: 

  • اطمینان پیدا کردن از خیانت همسر و روابط نامشروع او 
  • مشاوره با وکلای متخصص این حوزه جهت شناخت کافی درباره اثبات جرم خیانت همسر 
  • آماده کردن دادخواست شکایت علیه همسر به جرم خیانت و درخواست صدور حکم پرینت مکالمات همسر 
  • صدور حکم قاضی مبنی بر اجازه پرینت گرفتن از خط تلفن همراه همسر 
  • آماده کردن مدارکی مانند ریز مکالمات و پیامک‌ها و … نشان دهنده خیانت همسر 
  • شهادت شاهد برای اثبات خیانت همسر و روابط نامشروع او 

مرجع رسیدگی به شکایت رابطه نامشروع، دادگاه کیفری یک و یا دادگاه کیفری دو خواهد بود که این امر با توجه به نوع جرم و میزان مجازات آن تعیین خواهد شد.  

شکایت از همسر مبنی بر خیانت و روابط نامشروع 

با توجه به اینکه پرینت تماس‌های همسر جهت اثبات خیانت او تنها مشروط به حکم دادگاه است. فردی که قصد طرح شکایت پیرامون این موضوع را دارد باید بداند که رابطه نامشروع در قانون مجازات دقیقاً به چه نوع روابطی گرفته می‌شود. طبق ماده‌ ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی و مجازات خیانت «هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه (همبستری و همخوابگی) شوند، به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم می‌شوند و اگر عمل با عنف و اکراه باشد، فقط اکراه کننده تعزیر می‌شود (مجازات شلاق تعزیری معمولاً ۷۵ ضربه شلاق است)». همچنین وقوع زنا بین زن و مردی که رابطه زوجیت بین آنها برقرار نیست از مصادیق رابطه نامشروع تلقی خواهد شد.  

مصادیق رابطه نامشروع 

طبق قانون مجازات جمهوری اسلامی ایران، انجام کارهای زیر جز مصادیق اصلی و شایع روابط نامشروع بوده و امکان طرح شکایت برای آن‌ها وجود خواهد داشت. 

  • برپایی و تاسیس مراکز فساد 
  • تظاهر به انجام فعل حرام در دید عمومی 
  • استفاده از لباس‌ها و آرایشی که مسبب فساد شده و خلاف شرع باشد 
  • انتشار و پخش تصاویر مبتذل و کسب درآمد از طریق آن‌ها 
  • انجام اعمال منافات با عفت عمومی به غیر از زنا و ایجاد رابطه نامشروع 
  • ارتکاب به زنا با کمتر از ۴ شاهد یا ۴ مرتبه اقرار 
  • قرار گرفتن دو نفر مرد یا دو نفر زن برهنه در زیر یک پوشش مشترک 
  • حضور پیدا کردن بانوان بدون حجاب شرعی در اماکن عمومی و دید انظار عمومی 

پرینت مکالمات بعد از طلاق 

در صورتی که مرد بعد از طلاق متوجه رابطه نامشروع همسرش شده باشد، باز هم باید طرح شکایت خیانت همسر را تنظیم کرده و آن را به دادگاه ارائه دهد. سپس امکان دریافت پرینت مکالمات برای او صادر خواهد شد؛ بنابراین در تمام شرایط، تنها مرد با صدور حکم قضایی می‌تواند از خط گوشی تلفن همراه همسرش پرینت بگیرد. 

سخن پایانی 

با ظهور تکنولوژی‌های نوین مانند گوشی‌های تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی مانند instagram، مشکلاتی که خانواده‌ها با آن مواجه بودند شدت گرفته است. یکی از این مشکلات، مشکوک شدن مرد به همسرش به دلیل خیانت و استفاده مکرر او از تلفن همراه است. اگر زوج از بابت خیانت همسرش مطمئن باشد، با پرینت گرفتن از حساب همسرش می‌تواند این موضوع را در دادگاه ثابت کند. 

برای دریافت پرینت مکالمات زن، همسرش باید ادله کافی جهت اطمینان از این موضوع را داشته باشد. سپس دادخواست شکایت خیانت همسر را به دادگاه ارائه داده و حکم اجازه پرینت مکالمات همسرش را دریافت کند. در غیر این صورت، زن می‌تواند اعاده حیثیت کرده و همسرش را محکوم کند. 

در کلیه این مراحل، نیاز به کمک وکلای متخصص امور خانواده خواهید داشت. وکلای پلتفرم حقوقی ترازو سال‌ها است در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ بنابراین با کمک این تیم متخصص می‌توانید پرونده‌های حقوقی و کیفری خودتان را به بهترین نحو در دادگاه به سرانجام برسانید. 

سوالات متداول

آیا امکان دریافت پرینت مکالمات همسر بدون اجازه او وجود دارد؟

دریافت پرینت مکالمات همسر بدون داشتن مجوز قانونی، نقض حریم خصوصی فرد محسوب شده و جرم است.

آیا اپراتورها موظف به ارائه پرینت مکالمات به همسر بدون مجوز قضایی هستند؟

اپراتورها موظف به حفظ حریم خصوصی کاربران خود هستند و به هیچ عنوان بدون دستور قضایی، مجاز به ارائه اطلاعات تماس و پیامک به اشخاص ثالث حتی همسر نخواهند بود.

شوهر با چه مدرکی می‌تواند پرینت مکالمات زن را بگیرد؟

مرد برای پرینت گرفتن از حساب همسرش باید دادخواست شکایت خیانت را به دادگاه تحویل دهد. پس از صدور حکم قاضی، زوج می‌تواند از مخابرات یا شرکت ارائه دهنده خدمات، درخواست پرینت مکالمات یا اس ام اس های همسرش را برای اثبات خیانت داشته باشد.

۳/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه ثبت شده
علی 31 مرداد 1403
پاسخ

سلام خسته نباشید همسرم تو یه بازه زمانی مشخص بافرد دیگری در ارتباط هست قبلا جاهایی رفته که اطلاع نداده وشماره طرف هم دارم میشه ازهمسرم شکایت کنم واجازه پرینت پیامک وریز مکالمات همسرم رو بگیرم ممنون میشم راهنمایی کنید

مصطفی عبداللهی 31 مرداد 1403
پاسخ

سلام وقت بخیر شک به همسر و گرفتن پرینت مکالمات او بدون کسب اجازه از سوی دادگاه امکانپذیر نیست و غیر قانونی می باشد ،جهت گرفتن مجوز باید از طریق دادگاه وبا ارائه دلایلی که قاضی بپذیرد (مانند رابطه نامشروع)اقدام کنید.