مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل

مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل

8 فروردین 1401
  /  
منتشر شده در مقالات
،

امروزه زندگی‌های ماشینی و صنعتی سبب شده تا زمان عنصری اساسی برای انسان‌ها به حساب آید. ترجیح بسیاری از مردم این است که به‌جای انجام خدمات توسط خود، با پرداخت هزینه‌ای متناسب، آن کار توسط دیگری انجام شده یا در روند آن تسریع شود. طلاق نیز یکی از اموری است که به دلایل بیان‌شده و نیز تمایل زوجین برای تسریع در جدایی از این امر مستثنا نیست.

طلاق توافقی یکی از راه‌هایی است که زوجین برای سرعت بخشیدن به انجام طلاق آن را انتخاب می‌کنند و با توجه به اینکه در آن زن و شوهر از قبل در مسائلی مانند مهریه، نفقه،  اموال و حضانت اطفال توافق کرده‌اند با سرعت بیشتری نسبت به سایر انواع طلاق انجام می‌گیرد. گرچه اعلام دقیق زمان به نتیجه رسیدن یک دعوا وابسته به امور مختلف بوده و کاملا متغیر است اما در این نوشتار قصد داریم تا زمان تقریبی و متداول برای انجام طلاق توافقی را برای شما خواننده عزیز بیان کرده تا با آگاهی بیشتر با این امر مواجه شوید.

مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل

برخی از پرونده‌ها در دادگستری با سرعت بیشتری رسیدگی و نوبت دهی می‌شود. یکی از این پرونده‌‌ها طلاق و خصوصا طلاق توافقی است. در حال حاضر برای انجام طلاق توافقی زمانی نزدیک به ۲ تا ۳ ماه نیاز است که البته این امر ممکن است در برخی موارد بیشتر نیز گردد. برای انجام این کار باید ابتدا در جلسات مشاوره شرکت کرد که حداقل ۴۵ روز زمان خواهد برد. همچنین ارجاع به شعبه و تعیین وقت رسیدگی و رجوع به دفترخانه نیز بین ۱۵ تا ۴۵ روز بسته به موارد مختلف ممکن است طول بکشد. بنابراین اگر خودتان مایل به انجام این کار هستید حتما به زمان‌های مورد اشاره توجه داشته باشید.

مدت زمان طلاق توافقی با وکیل

هر کاری اگر توسط شخصی که به آن وارد است انجام گیرد حتما سریع‌تر و با دقت بیشتری انجام خواهد شد. طلاق توافقی نیز همین‌گونه است. سپردن کار به وکیل به‌دلیل آشنایی با پیچ و خم‌های حقوقی سبب می‌شود که مدت زمان انجام طلاق کمتر گردد.

در برخی موارد وکلا در جایی که زن و مرد در مورد مسائلشان با یکدیگر توافق کرده اند از راهکاری استفاده می‌کنند که به شکلی قانونی جلسات مشاوره حذف شده و طبعا با حذف ۴۵ روز زمان مورد نیاز برای جلسات مشاوره زمان انجام طلاق توافقی به ۲۰ تا ۳۰ روز کاهش خواهد یافت. بنابراین توصیه ما این است که در صورتی‌که خواهان انجام طلاق توافقی هستید آن را به وکلای مجرب ما بسپرید. 

دلایل طولانی شدن طلاق توافقی

در اینجا قصد داریم تا برخی از مواردی که سبب طولانی شدن روند انجام طلاق توافقی می‌شوند را با هم بررسی کنیم.

  1. ساقط نکردن حق فرجام‌خواهی و تجدیدنظرخواهی نسبت به رای دادگاه: حکم طلاق در قانون آیین دادرسی مدنی ما هم قابل تجدیدنظر و هم قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است. معمولا در طلاق توافقی از آنجا که طرفین می‌خواهند به سرعت از یکدیگر جدا شوند این حق را از خود ساقط می‌کنند. با این‌کار به محض صدور رای توسط دادگاه، رای قطعی بوده و قابل اجراست. در غیر این‌صورت باید مدت ۴۴ روز از تاریخ ابلاغ رای گذشته باشد و دراین مدت به رای صادره نیز اعتراضی نشده باشد تا بتوان به دفترخانه مراجعه و طلاق را ثبت کرد.
  2. عدم مراجعه به وکیل:‌ همان‌طور که گفتیم مراجعه به وکیل می‌تواند زمان اجرای طلاق توافقی را کاهش دهد. علت این کاهش زمان حذف جلسات مشاوره بهزیستی است. البته چون در این روش وکیل دادخواست را به در ظاهر طلاق از جانب مرد ارائه می‌کند، انجام آن توسط زوج بدون مراجعه وکیل مخاطراتی را برای زوجه به همراه خواهد داشت. بنابراین توصیه ما استفاده از وکیل برای طلاق توافقی خواهد بود.
  3. اقامه دعوا توسط زن با وکالت در طلاق از جانب مرد و یا وکالت دادن زن به وکیل با داشتن وکالت از جانب مرد: رویه دادگاه‌ها گرچه یکسان نیست اما در مواردی که زن خود از جانب شوهر وکیل بوده و یا زن به وکیل از جانب خود و شوهرش وکالت داده است، دادگاه‌ها به دلیل حساسیت موضوع، اقدام به استعلام از دفترخانه ای که سند وکالت در آن تنظیم شده می‌کنند. البته اگر وکالت در ذیل سند ازدواج صورت گرفته باشد چنین کاری توسط دادگاه انجام نمی‌شود.
  4. اقامه دعوا در ۵ روز پایانی ماه:‌ معمولا از بیست و پنجم هر ماه دادگاه‌ها به دلیل الزام به ارائه آمار و حجم بالای کاری، دیگر پرونده جدیدی نمی‌پذیرند بنابراین اگر در این بازه زمانی شما دادخواست خود را ثبت کنید در ابتدای ماه بعد این دادخواست ارجاع می‌گردد.
  5. تراکم کاری شعب در شهرستان‌های مختلف: مطالبی که در مورد زمان رسیدگی بیان شد بیشتر در مورد شهر تهران صادق است. بنابر تراکم کاری و تعداد شعب در شهرهای دیگر ممکن است زمان رسیدگی کمی بیشتر به طول انجامد. به همین دلیل برخی از زوجین با توافق با یکدیگر برای تسریع در روند کار در تهران به اقامه دعوا می‌پردازند که شما می‌توانید این ‌کار را از طریق وکلای مجرب ترازو انجام دهید.
  6. باکره بودن زن: در صورتیکه زن باکره باشد، طبق نظر دادگاه او به پزشکی قانونی معرفی شده تا گواهی بکارت اخذ کند و این امر نیز سبب طولانی‌تر شدن روند رسیدگی خواهد شد.  

چگونه مدت طلاق توافقی را کوتاه کنیم؟

  • قبل از اقدام حتما در تمامی امور مانند‌: مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه، اموال و حضانت اطفال توافق کرده و به امضای طرفین برسد؛
  • حق تجدیدنظرخواهی و فرجام‌خواهی توسط طرفین ساقط گردد؛
  • تلاش شود حتما در جلسات مشاوره شرکت کنید تا نیاز به تجدید این جلسات نباشد؛
  • از وکیل مجرب استفاده شود.

سخن پایانی

زمان انجام پرونده‌های متفاوت به امور مختلفی بستگی دارد، اما برای انجام طلاق توافقی به زمانی بین ۲ تا ۳ ماه به طور متداول  نیاز است. البته ممکن است این زمان به دلیل برخی موارد که بیان‌شد بیشتر گردد. توصیه می‌شود با ‌سپردن کار به وکیل با‌تجربه،زمان انجام پرونده را کاهش‌دهید.وکلای در پلتفرم حقوقی ترازو می ‌توانند در این زمینه به شما راهنمایی لازم را بدهند.

۴/۵ - (۹ امتیاز)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *