مراحل انصراف از مهریه چیست؟

مراحل انصراف از مهریه چیست؟

18 فروردین 1404
  /  
منتشر شده در خانواده
،

مهریه حقی است که می‌توانید آن را در هر زمانی مطالبه کنید. ممکن است برای گرفتن این حق خود نیز اقدام کرده باشید و مراحل اجرای مهریه در حال انجام شدن باشند اما به هر دلیلی، پشیمان شوید. آیا در این صورت، امکان انصراف از مهریه وجود دارد؟ مراحل انصراف از مهریه در اداره ثبت یا دادگاه چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤالات، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

آیا امکان انصراف از شکایت مهریه وجود دارد؟

همان‌طور که اشاره شد، مهریه حق قانونی زنانی است که ازدواج کرده‌اند. آنها می‌توانند این حق قانونی خود را پس از جاری شدن صیغه ازدواج، در هر زمان که بخواهند، مطالبه کنند. ممکن است شما نیز جزو این زنان باشید و برای اجرا گذاشتن مهریه خود اقدام کرده باشید اما در صورتی که از گرفتن این حق پشیمان شوید، آیا امکان انصراف شما وجود دارد؟ پاسخ به این سؤال مثبت است.

در واقع، یکی از اقداماتی که معمولاً در دادگاه‌های خانواده، به ازای مواردی نظیر حضانت فرزندان یا طلاق توافقی انجام می‌شود، بخشش مهریه است. در این صورت، حتی اگر مراحل اجرا گذاشتن مهریه در اداره ثبت یا دادگاه را طی کرده باشید، می‌توانید از ادامه این مسیر انصراف دهید.

مراحل انصراف از مهریه

برای اینکه از درخواست اجرا گذاشتن مهریه خود انصراف دهید، باید ابتدا مسیری که برای این کار انتخاب کرده‌اید را در نظر بگیرید. در حقیقت، مراحل انصراف از مهریه به مسیر درخواست یا دادخواست شما در اداره ثبت یا دادگاه بستگی دارد. در ادامه، درباره این موضوع بیشتر توضیح می‌دهیم.

انصراف از مهریه در اداره ثبت

یکی از بهترین راه‌ها برای اجرا گذاشتن مهریه این است که درخواست کتبی خود را به دفترخانه‌ای که ازدواج شما در آنجا ثبت شده ارائه دهید. پس از صدور گواهی عدم پرداخت، درخواست شما به اداره اجرای ثبت ارجاع داده می‌شود. در این اداره ممکن است از شما یک‌بیستم مهریه به عنوان هزینه صدور اجرائیه دریافت شود اما اگر در هر یک از مراحل صدور اجرائیه ثبتی پشیمان شوید، آیا راه بازگشتی وجود دارد؟

بله، انصراف از اجرای مهریه در ثبت می‌تواند در هر مرحله‌ای از صدور اجرائیه ثبتی باشد. شما هر زمان که بخواهید می‌توانید از این درخواست خود انصراف دهید. در این صورت، اگر از شما مبلغی به عنوان هزینه دادرسی گرفته شده باشد، این مبلغ به طور کامل به شما بازگردانده خواهد شد. زیرا طبق نظریه شماره ۷/۹۷/۱۳۴۱ مورخ ۱۳۹۷/۰۵/۰۳ اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

«چنانچه زوجه پس از صدور اجراییه در خصوص مهریه و لازم‌الاجرا شدن، به هر علت از ادامه عملیات اجرایی منصرف شود، (زوج) از پرداخت نیم‌عشر دولتی معاف است و انصراف نیز به معنی برگشتن از تصمیم است، لذا همان‌طور که شروع عملیات اجرایی با درخواست و تصمیم زوجه آغاز شده است، وی می‌تواند از ادامه عملیات اجرایی منصرف گردد و پرونده اجرایی مختومه شود.»

نکته مهمی که درباره انصراف از مهریه در اداره ثبت باید به آن توجه کنید، این است که انصراف شما در این مسیر، به معنای بخشش مهریه نیست. شما می‌توانید پس از آن، هر زمان که بخواهید، دوباره مراحل اجرا گذاشتن مهریه در این مرجع قانونی را طی کنید.

انصراف از اجرای مهریه در دادگاه

انصراف از دریافت مهریه در دادگاه نیز شرایط خاص خود را دارد. در صورتی که مهریه خود را از طریق دادگاه خانواده به اجرا گذاشته باشید اما به هر دلیلی پشیمان شوید، می‌توانید با ثبت لایحه‌ای با همین عنوان یا تحت عنوان استرداد دعوای اجرای مهریه، از ادامه رسیدگی به دادخواست خود انصراف دهید. در این صورت، پس از بررسی لایحه شما، قرار رد دعوی صادر خواهد شد.

توجه داشته باشید که انصراف شما در دادگاه نیز به معنای بخشیدن مهریه نیست و باید حتماً ابراء مهریه صورت گیرد تا این حق برای همیشه از بین برود. بنابراین، پس از استرداد دادخواست خود و در صورت عدم بخشش مهریه، هر زمان که اراده کنید، می‌توانید دوباره مهریه خود را از طریق دادگاه به اجرا بگذارید.

فرم انصراف از مهریه

فرم انصراف مهریه برگه‌ای است که احتمالاً در اداره ثبت با آن مواجه خواهید شد. با امضا کردن این فرم، از ادامه مراحل وصول مهریه خود انصراف خواهید داد. هنگام امضا کردن این فرم حتماً مندرجات آن را با دقت بخوانید. دقت داشته باشید که در نهایت، تنها از وصول مهریه انصراف داده باشید و با مواردی مانند ابراء مهریه، در صورت عدم تمایل به این کار، موافقت نکرده باشید.

سخن پایانی

شاید انصراف دادن از وصول مهریه در اداره ثبت یا دادگاه ساده به نظر برسد اما این‌طور نیست. ممکن است در این فرایند به اشتباه با موضوعی مثل ابراء مهریه توافق کنید. در این حالت نیز امکان ارائه درخواست یا دادخواست مجدد برای دریافت مهریه وجود نخواهد داشت. بنابراین، بهترین کار این است که در طول این فرایند چه در دادگاه و چه در اداره ثبت از یک وکیل باتجربه از پلتفرم‌ حقوقی ترازو کمک بگیرید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *