• صفحه اصلی
  • مقالات
    • ارث
    • اراضی و املاک
    • خانواده
    • اسناد تجاری
    • قرارداد
    • حقوق کیفری
    • استارت آپ
    • شرکت ها
    • کار و تامین اجتماعی
  • درباره ما
  • پرسش های متداول
  • ارتباط با ما

⚖️ پلتفرم حقوقی ترازو⚖️ پلتفرم حقوقی ترازو

27 10 30 91 021
قوانین تقسیم ارث بین فرزندان دختر و پسر
پنجشنبه, 01 آبان 1399 / منتشر شده در ارث, مقالات

تقسیم ارث بین دختر و پسر و قوانین ارث فرزندان

نحوه تقسیم ارث بین فرزندان دختر و پسر متوفی از جمله موارد مهم در تقسیم ارث یا ماترکی است که از متوفی بر جا می‌ماند و در نظام حقوقی ایران احکام و قوانین خاصی دارد.

حتما تا به حال در مورد قانون تقسیم ارث بین فرزندان دختر و پسر چیزهایی شنیده‌­اید و می­‌دانید که پسران دو برابر دختران ارث می‌برند، اما شاید از استثنائات آن خبر نداشته باشید. گاهی برخی افراد از وکلا می‌پرسند که آیا سهم‌الارث پسر و دختر مساوی شده است؟ در ادامه به بررسی قوانین تقسیم ارث بین فرزندان می‌پردازیم و به تمامی این ابهامات پاسخ می‌دهیم.

دسترسی سریع به تیترهای مطالب نمایش
1. قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان در سال ۱۴۰۱
2. قانون جدید تساوی ارث دختر و پسر ۱۴۰۱
3. نحوه تقسیم ارث پدر بین فرزندان دختر و پسر
4. سهم الارث دختر و پسر از مادر
5. استثناء در سهم الارث دختران
6. برابر کردن سهم دختر و پسر با استفاده از وصیت
7. تقسیم زمین کشاورزی بین دختر و پسر
8. سوالات متداول
9. سخن پایانی

قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان در سال ۱۴۰۱

طبق ماده ۸۶۱ قانون مدنی، موجب ارث دو امر است: نسب و سبب. خویشاوندان نسبی آنهایی هستند که رابطه­‌ی هم‌خونی با متوفی دارند و خویشاوندان سببی آن دسته از افرادی هستند که به سبب ازدواج، دارای رابطه‌­ی فامیلی با متوفی شده‌­اند.

برای مشاوره با کارشناسان حقوقی مجرب ترازو می توانید با چند کلیک ساده درخواست خود را مطرح کنید. کارشناسان ترازو در کمتر از 24 ساعت پاسخگوی مسائل شما خواهند بود. برای مشاوره کلیک کنید.

به موجب رابطه­­‌ی نسبی، دختر از طبقه اول ارث می‌­باشد و سهم ارث دختر از پدر، بر طبقات بعدی مقدم است. یعنی در صورتی­‌که متوفی فرزندانی داشته باشد، خویشاوندان دیگرِ ایشان در طبقات دوم و سوم ارث نمی‌برند.

تا اینجا متوجه شدیم که دختر متوفی از طبقه اول ارث می­‌باشد و نسبت به بقیه­­‌ی وراث مقدم‌­تر است. حال به بررسی حالت‌­های مختلف ارث دختر از والدین می‌­پردازیم.

اگر متوفی ابوین نداشته اما یک یا چند اولاد داشته باشد، ماترک به شکل زیر بین آنها تقسیم می­‌شود:

  • اگر فرزند یک نفر باشد خواه پسر یا دختر، تمام‌ ترکه به او می‌رسد.
  • اگر همه­‌ی فرزندان دختر باشند، ماترک بین آنها به طور مساوی تقسیم می­‌شود.
  • اگر تعداد اولاد، متعدد بوده و بعضی دختر و بعضی پسر باشند، پسر دو برابر دختر ارث می‌برد.
  • اگر تنها وارثان متوفی مادر و پدر و یک دختر باشند، یک ششم ارث به پدر، یک ششم به مادر و سه ششم به دختر تعلق می­‌گیرد و باقی مانده که یک ششم است تقسیم بر پنج می‌­شود. از این مقدار یک پنجم به پدر، یک پنجم به مادر و سه پنجم به دختر تعلق می­‌گیرد.
  • اگر تنها وارث متوفی مادر و پدرش با چند دختر باشند، یک ششم ترکه به پدر و یک ششم به مادر و بقیه که چهار ششم است، بین دختران به طور مساوی تقسیم خواهد شد.
  • اگر تنها وارث متوفی مادر، پدر، دختر و پسرش باشند، یک ششم ارث به پدر، یک ششم به مادر و بقیه (چهار ششم) بین دختران و پسران تقسیم می‌­شود. به طوری که به پسران دو برابر سهم الارث دختران برسد.

با توجه به این ماده متوجه می‌شویم که اگر وارث متوفی تنها یک دختر باشد و وراث دیگری از طبقه اول یا زوج و زوجه وجود نداشته باشد، دختر متوفی تمامی ارث را خواهد برد.

حتما بخوانید:مشاوره انحصار وراثت از طریق وکیل ارث

قانون جدید تساوی ارث دختر و پسر ۱۴۰۱

بسیار از ما سوال می‌شود که در قانون جدید آیا سهم دختر و پسر مساوی شده است یا خیر؟ باید بگوییم که هیچ قانون جدیدی در این باره تصویب نشده و کماکان به طور کلی سهم الارث پسر به اندازه دو برابر سهم دختر است.

نحوه تقسیم ارث پدر بین فرزندان دختر و پسر

در توضیح سهم پسر از تقسیم ارث، باید به این نکته توجه داشته باشید که چنانچه فرزندان، همه پسر یا همه دختر باشند، سهمشان مساوی است. بنابراین قانون برابری ارث دختر و پسر، تنها در همین مورد امکان­‌پذیر است در غیر این صورت، سهم پسر دو برابر سهم دختر است. در واقع بعد از پرداخت دیون و وصایای متوفی، چنانچه مالی باقی بماند، پسر دو برابر دختر ارث می‌­برد.

سهم الارث دختر و پسر از مادر

مدتی است که این سوال به یکی از پرسش‌­های متداول تبدیل شده و بسیاری از افراد می­‌خواهند بدانند که طبق قانون جدید سهم الارث دختران و پسران از مادر متوفیِ خود چه مقدار خواهد بود. جالب است بدانید که در تقسیم سهم الارث بین پدر و مادر تفاوتی وجود ندارد. یعنی در هر صورت سهم پسران دو برابر سهم دختران است. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله ارث از مادر مراجعه کنید.

 استثناء در سهم الارث دختران

در مطالبی که برایتان عنوان کردیم، حالات مختلف قواعد تقسیم ارث در صورت وجود دختر و پسر را برای متوفی بررسی کردیم. اکنون به یکی از استثنائات طبقه اول می‌­پردازیم.

بر مبنای ماده ۹۱۰ قانون مدنی، هرگاه میت اولاد داشته باشد، حتی یک نفر، اولادِ اولاد او (نوه) ارث نمی‌برند. یعنی اگر متوفی، دختر یا دخترانی داشته باشد، نوه‌­ها و یا نتیجه­‌های او ارث نخواهند برد.

ماده ۹۱۱ قانون مدنی می‌گوید: هر گاه میت اولادِ بلا­واسطه نداشته باشد، اولادِ اولاد او قائم‌ مقام اولاد بوده و بدین طریق جزو وراث طبقه­‌ی اول محسوب شده و با هر یک از ابوین که زنده باشد ارث‌ می‌­برد. تقسیم ارث بین اولاد بر حسب نسل به عمل می­آید. یعنی هر نسل حصه‌­ی کسی را می­‌برد که توسط او به میت می‌­رسد. بنابراین اولاد پسر دو برابر اولاد دختر ارث می‌­برند.

این ماده همچنین بیان می‌کند که اگر هیچکدام از فرزندان میت در قید حیات نباشند، نوه‌ها ارث پدر یا مادر خود را می‌برند. به این معنا که اگر دختر متوفی در هنگام فوت والدین خود در قید حیات نباشد اما فرزندانی داشته باشد، آنها سهم الارث مادر خود را بر مبنای قواعد بالا به ارث می‌­برند.

اگر هیچکدام از فرزندان میت در قید حیات نباشند، نوه‌ها ارث پدر یا مادر خود را می‌برند. به این معنا که اگر دختر متوفی در هنگام فوت والدین خود در قید حیات نباشد اما فرزندانی داشته باشد، آنها سهم الارث مادر خود را بر مبنای قواعد بالا به ارث می‌­برند.

حتما بخوانید:تقسیم ارث یا تقسیم ترکه | قوانین و مراحل

برابر کردن سهم دختر و پسر با استفاده از وصیت

شاید تا به حال عبارت قانون برابری ارث دختر و پسر را شنیده باشید و بخواهید اطلاعاتی در مورد آن کسب کنید. اگر تعداد پسران، کمتر از نصف تعداد دخترها باشند مثلاً دو پسر و پنج دختر، وصیت زیاده بر ثلث می‌شود و می‌توان سهم الارث را به صورت مساوی بین آنها تقسیم کرد.

اگر وارث، مازاد بر ثلث را تنفیذ کنند، مثل حالت اول سهم پسران و دختران برابر خواهد شد و اگر تنفیذ نکنند، وصیت تا ثلث معتبر خواهد بود. نتیجه‌ای که به دست خواهد آمد این است که سهم دختران تا جایی که ممکن است به سهم پسران نزدیک خواهد شد.

 

تقسیم زمین کشاورزی بین دختر و پسر

طبق آنچه که در قانون آمده، تمامی وراث در تمامی زمین‌های موروث به نسبت دو سهم پسر و یک سهم دختر شریک هستند. در کل، زمین کشاورزی هر مقدار که باشد، مابین فرزندان به نسبت سهم‌الارثشان که دختران نصف پسران می‌باشد، ارث می‌برند.

همچنین دختران می‌توانند اجرت‌المثل سال‌های تصرف و منافع حاصل از آن را از پسران مطالبه کنند. در مورد حفر چاه هم این مسئله را بهتر است  بدانیم که حفر چاه جدید بر مالکیت نیست. اگر چاه حفر شده، صرفاً متعلق به زمین کشاورزی مورد نظر باشد، می‌توانند هزینه حفر را به نسبت قدرالسهم وراث مطالبه کنند. ولی چنانچه به آن زمین کشاورزی مربوط نباشد، چاه، متعلق به حفرکنندگان آن است. همچنین اگر تقسیم نامه بین وراث وجود نداشته باشد، آنها می‌توانند دادخواست تقسیم ترکه بدهند.

سوالات متداول

اگر متوفی تنها یک دختر داشته باشد و غیر از او وارث دیگری نباشد نحوه تقسیم ارث چگونه خواهد بود؟

در این صورت دختر متوفی تمامی اموال ماترک را به ارث خواهد برد.

در صورتی که متوفی چند دختر داشته و وارث دیگری نداشته باشد، ماترک او چگونه تقسیم خواهد شد؟

در این حالت تمام اموال به جامانده بین دختران به صورت مساوی تقسیم می­‌شود.

در صورت وجود فرزندان دختر و پسر تقسیم ارثیه چگونه خواهد بود؟

در این صورت فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر ارث می­‌برند.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد سهم الارث دختر و پسر، تقسیم ارث بین دختر و پسر و ارث فرزندان اطلاعاتی را در اختیار شما گذاشتیم. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد. برای اطلاعات بیشتر می­‌توانید با مشاوران حقوقی پلتفرم ترازو ارتباط برقرار کنید.

۴ / ۵ ( ۳۸ امتیاز )
برچسب: قانون ارث

مطالب بیشتر

هزینه وکیل مهریه
هزینه وکیل مهریه
طرح صنعتی
قوانین حقوقی استارتاپ
قوانین استارتاپ

۷۵ نظر در “ تقسیم ارث بین دختر و پسر و قوانین ارث فرزندان”

  1. نیکو احمدی میگوید:پاسخ
    اسفند 9, 1400 at 7:13 ب.ظ

    سلام مادر من از ازدواج اولشون یک پسر و از ازدواج دوم یک دختر و یک پسر دارن و با همسر دومشون زندگی میکنند. چطور میتونند ارث خود رو مساوی بین دختر و پسر خود تقسییم کنند؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      اسفند 10, 1400 at 9:21 ق.ظ

      سلام و وقت بخیر
      ایشون تا یک سوم اموال رو میتونن وصیت کنند به طور مساوی تقسیم بشه. البته یه راهکار وجود داره به این شکل که ایشون تا زمانی که در قید حیات هستن به هر نحوی که مایل هستن اموالشون رو تقسیم کنند.
      موفق باشید

  2. مهدی 110 میگوید:پاسخ
    بهمن 17, 1400 at 12:26 ب.ظ

    سلام خدمت شما
    اگر پدر در وصیتنامه اش قید کرده باشه که سهم تنها دخترش و سه پسرانش از تقسیم ارث برابر و یکسان باشد و این وصیتنامه توسط همه ی اعضای خانواده و چند شاهد همسایه امضا کرده باشند بغیر از یکی از پسران معترض به متن این وصیتنامه که به نشانه اعتراض ب این کار پدرش امضا نکرده است. بعداز فوت پدر میتواند اعتراض کند وادعا کند که این برادرراضی به تقسیم سهم مساوی باخواهرش نیست و اگر دیگر برادارن حواستند مساوی تقسیم کنند. ؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      بهمن 17, 1400 at 4:59 ب.ظ

      سلام و وقت بخیر مهدی عزیز
      یک سوم اموال پدر طبق وصیت به تساوی تقسیم میشود. در مورد دو سوم باقی مانده اگر یکی از پسران موافق نباشد سهم وی دوبرابر دختر خواهد بود.
      موفق باشید.

  3. چنپا میگوید:پاسخ
    بهمن 13, 1400 at 2:45 ب.ظ

    سلام اگر متوفی که زن میباشد یک پسر و یک دختر داشته باشد و اموال او زیاد باشد ارث مساوی تقسیم میشود ؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      بهمن 16, 1400 at 9:20 ب.ظ

      سلام و وقت بخیر.
      خیر. سهم الارث پسر دوبرابر دختر خواهد بود
      مانا باشید

  4. مهدی موسوی میگوید:پاسخ
    دی 16, 1400 at 1:01 ق.ظ

    باسلام همسربنده پدرش فوت کرده ومادر هم ندارد فقط دوبرادر دارد که ارث بجا مانده از پدرش دوتاخانه میباشد نحوه تقسیم این دوخانه به چه صورت میباشدچون یکی از اقوامشان می‌گوید دختر ۱پنجم پسر ارث می‌برد میخواستم بدانم درست است یاخیر متشکرم

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 21, 1400 at 1:44 ق.ظ

      سلام مهدی عزیز
      همسر شما یک پنجم از کل ارثیه رو بدست میاره و پسرا هر کدوم دو پنجم
      موفق باشی

  5. رمضان طالبي میگوید:پاسخ
    آذر 25, 1400 at 11:50 ب.ظ

    سلام. پدر و مادرم فوت کردند.سه خواهر و سه برادرهستیم.دو خانه و وسایل زندگی و مقداری پول در بانک داریم.چگونه این ها تقسیم می شوند؟آیا پول ها مساوی تقسیم می شود ویا نه؟ کلا پسرها دو برابر دختر ها ارث می برند. لطفا راهنمایی بفرمایید.ممنون

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 5, 1400 at 6:10 ب.ظ

      با سلام
      تمامی اموال باقی مانده اعم از پول و خانه بین وراث تقسیم میشود و درصورتی که وراث افراد نام برده شده در سوال باشند، هر پسر دو سهم از ۹ سهم و هر دختر یک سهم از ۹ سهم را به ارث خواهد برد.

  6. محمد میگوید:پاسخ
    آذر 20, 1400 at 2:46 ب.ظ

    سلام
    اگروصیتی راهریک از فرزندان ضمن تایید مفاد ان برگه راامضا کرده باشند دال بر تقسیم یکسان مال بین دختر و پسر وتعداد فرزندان دختروپسر نیز باهم برابر باشدایا بعد از فوت فرزندان پسر می توانند نسبت به آن اعتراض داشته باشند.؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 11, 1400 at 10:31 ب.ظ

      با سلام .
      در فرض فوق با توجه به رضایت وراث حتی اگر اختلاف سهم دختران و پسران مازاد بر ثلث ترکه شود، این میزان نافذ بوده و از جانب پسران قابل اعتراض نیست.

  7. ali میگوید:پاسخ
    آذر 6, 1400 at 3:55 ب.ظ

    خانواده ما ۶ دختر و ۳ پسر و ۱ مادر دارند.آیا سهم تقسیم ارث مساوی یا نزدیک به مساوی میشود؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 5, 1400 at 6:14 ب.ظ

      با سلام
      طبق فرض سوال اگر منظور از مادر، همسر مرحوم باشد، یک هشتم از اموال و الباقی بین دخترها و پسر ها به نسبت یک به دو تقسیم خواهد شد. یعنی هر پسر دو سهم و هر دختر یک سهم از هفت هشتم باقی را خواهند برد.

  8. لیلا میگوید:پاسخ
    آبان 28, 1400 at 8:43 ب.ظ

    سلام و خسته نباشید . آیا ملکی که سندش به نام مادر است ، آیا راهی هست که مادر بتواند در زمان حیات خود قید کند که بعد از فوتش ملک بصورت مساوی بین ۳ پسر و ۱ دختر و همسرش تقسیم شود؟ ممنون میشوم راهش را توضیح دهید

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:19 ق.ظ

      سلام لیلای عزیز
      طبق قانون ارث نمیشه
      ولی تا سقف یک سوم از اموال رو میشه برای هر کس که داشون میخاد وصیت کرد
      البته راه دیگه ای هم هست. میشه اموال رو به نام فرزندان کنن و در مقابل صلح عمری بسته بشه بین مادر و فرزندان که تا مادر زنده هست اونها در اختیار مادر بمونه
      موفق باشید

  9. پویا علیزاده میگوید:پاسخ
    آبان 19, 1400 at 3:00 ب.ظ

    سلام . اگه موتوفی (پدر)دارای دو فرزند پسر و دختر .که دختر دم بخت باشد جهیزیه دختر از اموال موتوفی برداشته میشود ؟؟یا از سهمی که بهش میرسد برمیدارند ؟؟

    1. کارشناس حقوقی میگوید:پاسخ
      آبان 23, 1400 at 9:16 ب.ظ

      پویای عزیز سلام.
      جهیزیه دختر از دیون پدر محسوب نشده و دختر می‌تواند جهیزیه خود را از سهم ارث خود تهیه کند.

  10. اکبر میگوید:پاسخ
    آبان 12, 1400 at 11:55 ب.ظ

    سلام، خب اونجایی که‌ گفتید میشه برابر شد در چه حالتی هستش؟؟؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:40 ق.ظ

      اکبر عزیز سلام
      این حالت فقط وقتی رخ میده که یک سوم اموال رو به نفع دخترها وصیت کنن که با سهم الارثشون برابر با سهم الارث پسر بشه
      البته در برخی موارد این مقدار دقیقا برابر میشه ولی تو بعضی موارد ارث دخترها نزدیک به ارث پسرها میشه فقط.

  11. حسن. میگوید:پاسخ
    آبان 9, 1400 at 7:26 ب.ظ

    سلام.سوالم این بود پدرم فوت کرده ما۸برادرو ۲تاخواهریم ومادرمون هم تو قیدحیات هست.ایا سهم ارث زمین های کشاورزی بین مون مساوی تقسیم میشه یانه؟وبعد ایا مادر مون هم سهم میبره یانه؟تشکر خیلی سریع منتظرجواب هستم.

    1. کارشناس حقوقی میگوید:پاسخ
      آبان 23, 1400 at 10:06 ب.ظ

      حسن عزیز سلام.
      مادر شما از قیمت ملک و نه از خود زمین ملک سهم خواهند داشت. درمورد خواهران و برادران هم به پسران دو برابر دختران از زمین‌ها ارث تعلق خواهد گرفت.

  12. Eli میگوید:پاسخ
    آبان 1, 1400 at 2:34 ب.ظ

    سلام درصورتیکه متوفی دو فرزند پسر و سه دختر داشته باشه سهم ارث چگونه است با تشکر

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:20 ق.ظ

      سلام الی عزیز
      هر پسر ۲ هفتم و هر دختر یک هفتم از اموال رو به ارث میبره
      موفق باشید

  13. حسن میگوید:پاسخ
    آبان 1, 1400 at 3:38 ق.ظ

    سلام ما دو خواهر و دو برادر هستیم به جز یک خواهر همه مجرد هستیم و پسران از لحاظ سنی بزرگتر از دختران هستند و پدرمان فوت کرده و فقط یه خانه برایمان گذاشته حالا خواهر کوچک بنده که مجرد هست میخواد خانه رو از طریق قانونی بفروشه و ارثش رو بگیره ولی هیچکدوم ما راضی به فروش نیستیم حالا رفته شکایت کرده و پرونده رو فرستادن حل اختلاف،،،حالا سوال اینجاست که چگونه باید جلوی این کار را گرفت آیا راهی هست؟؟؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 5, 1400 at 6:17 ب.ظ

      با سلام
      شما میتوانید با پرداخت سهم الارث خواهر خود جلوی فروش خانه را بگیرید.

  14. Aseman میگوید:پاسخ
    مهر 21, 1400 at 10:20 ق.ظ

    سلام‌ خسته نباشید
    دختر می‌تواند در مورد سال هایی که ذر خانه ی پدری بر روی زمین کشاورزی کار کرده سهمی بهش تعلق نگرفته شکایت کند

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:41 ق.ظ

      سلام آسمان عزیز
      در صورتی که ثابت کنه این کارها رو مجانی انجام نداده میتونه اجرت کارایی رو که انجام داده مطالبه کنه
      موفق باشی

  15. مهدی محمدی میگوید:پاسخ
    مهر 13, 1400 at 1:34 ب.ظ

    سلام خداقوت یه سوال داشتم خدمتتون
    پدرخانمم ۳فرزندپسرداره سه تاخونه داشته زده بنامشون،همسرم راجع به ارثیه که سهم خودش میشده بهش گفته ولی اون میگه من دیگه چیزی ندارم میخاستم بدونم حالاکه پدرخانمم تمام داراییش زده بنام پسراش آیامنوهمسرم راهی داریم که بتونیم حق همسرم روازش بگیریم ممنون میشم اگه جوابم روبدید

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 5, 1400 at 6:19 ب.ظ

      با سلام
      ارث سهمی است که پس از مرگ فرد به وراث او میرسد بنابر این با توجه به زنده بودن پدر همسرتان،‌اموال او به ارث نرسیده بلکه وی اموال خود را میتواند به هر کسی هبه کرده یا بفروشد. بنا براین اگر پس از فوت ایشان مالی برای ایشان وجود داشته باشد به دختر ایشان که همسر شماست هم ارث خواهد رسید.

  16. فیروزی میگوید:پاسخ
    مهر 12, 1400 at 3:25 ب.ظ

    سلام،
    در صورت فوت پدر تقسیم ارث بین همسر پدر (مادر فرزندان) و یک پسر و ۴ دختر چگونه است؟
    آیا قبل از تقسیم ارث، مهریه همسر باید پرداخت شود؟ مبلغ مهریه چگونه به نرخ روز محاسبه شود؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 5, 1400 at 6:23 ب.ظ

      با سلام
      مهریه همسر باید از ماترک متوفی پرداخت شود و پس از آن یک هشتم از اموال برای زوجه و ما بقی به نسبت یک به دو بین دختر ها و پسرها تقسیم خواهد شد. یعنی پسرها دو برابرر دخترها از باقی مانده اموال ارث خواهند برد. برای دیدن نحوه مبلغ مهریه بصورت بروز میتوانید به این مقاله مراجعه کنید .
      محاسبه مهریه

  17. shahab میگوید:پاسخ
    مهر 9, 1400 at 9:52 ب.ظ

    سلام خسته نباشید میخواستم بدونم تقسیم زمین کشاورزی بین دختر و پسرچگونه است پدر فوت کرده است ،،،،،،ایا برابر تقسیم میشود
    ۲دختر و ۵پسر

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      مهر 12, 1400 at 2:31 ب.ظ

      سلام دوست عزیز
      خیر مساوی تقسیم نمی‌شود. پسران دو برابر دختران از زمین سهم خواهند برد.

  18. زهره طاهرى میگوید:پاسخ
    مهر 9, 1400 at 1:35 ق.ظ

    سلام
    اگر یک پسر و سه دختر باشند با توجه به این مطلب که فرمودین تعداد پسر از نصف جمع دختران کمتر باشد به طور برابر ارث تقسیم مى شود؟اگر بله طبق چه قانون و ماده او ممنون

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:43 ق.ظ

      سلام زهره عزیز
      ارث دختر در هر حال نصف پسره
      این چیزی که گفتید در مورد وقتیه که یک سوم اموال به نفع دخترها وصبت شده و اگر تعداد پسرها کمتر از نصف دخترها باشه، سهم الارث پسرها برابر با مجموع سهم الارث دخترها و اون چیزی که بر اساس وصیت بدست میارن میشه
      موفق باشی

  19. علی میگوید:پاسخ
    مهر 5, 1400 at 8:43 ق.ظ

    سلام وخسته نباشید آیا پدر یا مادر میتوانند وصیت کنند که سهم ارث دختر وپسران بصورت مساوی تقسیم شوند یعنی دیگه پسران ۲ سهم از ارث را نداشته باشند

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      مهر 12, 1400 at 2:48 ب.ظ

      سلام دوست عزیز
      خیر. هر فرد تنها درمورد یک سوم اموال خود می‌تواند وصیت کند و بقیه اموال به نسب قانونی میان ورثه تقسیم خواهد شد. پیشنهاد مشاوران ما در این موارد تنظیم صلح عمری برای انتقال مساوی اموال به فرزندان است.

  20. Zahra میگوید:پاسخ
    شهریور 29, 1400 at 12:07 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    با توجه به متن بالا که اگه تعداد پسر کمتر از دختران باشد ارث مساوی تقسیم می‌شود.
    ما پنج خواهر و یک برادر هستیم می‌توان از این روشی که فرمودید اقدام کنیم؟؟؟؟؟؟

    1. کارشناس حقوقی میگوید:پاسخ
      مهر 12, 1400 at 3:36 ب.ظ

      سلام دوست عزیز
      خیر در هرحال پسر دو برابر هر دختر ارث خواهد برد. در فرض شما در صورت عدم وجود وراث دیگر، به پسر دو هفتم اموال و به هر یک از دختر ها یک هفتم اموال ارث خواهد رسید.

      1. amirali میگوید:پاسخ
        آذر 30, 1400 at 0:02 ق.ظ

        اگر متوفی چهار پسر و دو دختر داشته باشد ارث چگونه تقسیم میشود؟؟

        1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
          دی 5, 1400 at 6:08 ب.ظ

          با سلام
          اگر تنهابازماندگان شخص فرزندان وی به شرحی که گفتید باشند،‌هر پسر یک پنجم اموال و هر دختر یک دهم را به ارث خواهند برد

  21. Morteza میگوید:پاسخ
    شهریور 24, 1400 at 9:19 ب.ظ

    سلام اگر در وصیت نامه قید کرده باشد که فقط بین پسرا تقسیم شود به دختران ارث میرسد یا ن؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      شهریور 29, 1400 at 12:09 ب.ظ

      سلام مرتضای عزیز
      اصولا شرط محرومیت ارث باطل است. البته اگر وصیت‌کننده یک سوم اموال خود را به شیوه‌ای تقسیم کند که به دختران نرسد ففط نسبت به آن یک‌سوم صحیح است.

  22. علی میگوید:پاسخ
    شهریور 24, 1400 at 1:09 ب.ظ

    سلام اگر یک دختر باشه و ۶ تا پسر چگونه خواهد بود

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      شهریور 29, 1400 at 12:10 ب.ظ

      سلام علی عزیز. به فرض نبود دیگر وراث یک سیزدهم به دختر و دو سیزدهم به هر پسر خواهد رسید.

  23. عباس سرتیپی میگوید:پاسخ
    شهریور 24, 1400 at 10:51 ق.ظ

    با سلام و خسته نباشید
    میخواستم بپرسم اگر پدر مادری بدونه تقسیم ارث بین فرزندان فوت شوند و یکی از فرزندان نیز بعدها قبل از اینکه ارث پدری خود را بگیرد فوت شود آیا بعد از اینکه تقسیم ارث بوسیله قاضی در بین فرزندان انجام پذیرد به بچه‌های فرزند فوت شده یعنی نوه ها ارثی تعلق می‌گیرد یا خیر. ممنون میشم راهنماییم کنید.

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      شهریور 29, 1400 at 12:20 ب.ظ

      سلام عباس عزیز
      بله با توجه به فوت فرزند بعد از مرگ پدر ارث فرزند به فرزندان او هم می‌رسد.

      1. عباس سرتیپی میگوید:پاسخ
        مهر 10, 1400 at 6:22 ب.ظ

        سلام، بابت پاسخ و راهنماییتون سپاسگزارم.

  24. سایه میگوید:پاسخ
    شهریور 22, 1400 at 10:43 ب.ظ

    سلام… آیا زن از سهم آب کشاورزی شوهر ارث میبرد؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:46 ق.ظ

      سلام سایه عزیز
      بله
      موفق باشی

  25. محدثه میگوید:پاسخ
    شهریور 10, 1400 at 2:35 ق.ظ

    سلام اگر متوفی سه دختر و ی پسر داشته باشه تقسیم ارث چطوری صورت میگیره؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 5, 1400 at 6:24 ب.ظ

      با سلام
      پسر دو پنجم و دخترها هر کدام یک پنجم از اموال را به ارث میبرند.

  26. farshad میگوید:پاسخ
    شهریور 9, 1400 at 12:39 ب.ظ

    با سلام . پدری ۴ فرزند دارد ۳ پسر و ۱ دختر . وصیت نامه نوشته به صورت مکتوب که دختر را پسر حساب کنید و به طور مساوی ارث تقسیم شود الان از اون موقع ۴ سال گذشت وهمه وراث در زمین کشاورزی خودشان مشغول بهره برداری از محصول هستند. پسرها ادعا میکنند که وصیت نامه باطل هست و نباید خواهرمون دو تا بگیرد . در حالی که وراث در زمان وصیت نامه با حضور ۴ شاهد که هر کدام امضایشان مکتوبه و وراث هم امضا زدند که ما هیچ مشکلی از این وصیت نامه نداریم و قبول داریم . ودر وصیت نامه هم قید شده که این وصیت چه از لحاظ شرعی و چه از لحاظ قانونی قابل ارائه به هیچ محکمه ای نیست . سوال اینجاست آیا این وصیت نامه باطل هست ؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید . با تشکر

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:45 ق.ظ

      سلام فرشاد عزیز
      اگر وراث این کارو پذیرفته باشن وصبت مورد قبوله
      موفق باشی

  27. بابک میگوید:پاسخ
    شهریور 9, 1400 at 0:10 ق.ظ

    سلام خسته نباشید، اگر۶ دختر و ۱ پسر باشند، پسر چقدر ارث میبرد

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:47 ق.ظ

      سلام بابک عزیز

      پسر ۲ هشتم اموال رو به ارث میبره
      موفق باشی

  28. نینا میگوید:پاسخ
    شهریور 4, 1400 at 1:24 ب.ظ

    سلام تعداد فرزندان ۲ نفر دختر و پسر
    اگر پدر مرگشان طبیعی نبوده باشد
    و به قتل رسیده باشد
    وصیت نامه ای صورت نگرفته
    قانون همچنان پا برجاست؟؟؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      شهریور 28, 1400 at 10:50 ق.ظ

      سلام دوست عزیز. خیر تفاوتی نمی‌کنه. پسر دو برابر دختر ارث خواهد برد.

  29. کریم میگوید:پاسخ
    شهریور 2, 1400 at 7:15 ب.ظ

    سلام ببخشید ما ۵ دختر و ۲ برادر هستیم مادرم در قید حیاط هست تقسیم ارث چگونه می‌شود برای ما ممنون میشم پاسخ بدید

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      شهریور 28, 1400 at 10:54 ق.ظ

      سلام کریم عزیز
      همسر یک هشتم ارث می‌برد.
      هر یک از دختران بدون احتساب سهم مادر (از مابقی ارث) یک نهم
      و هر یک از پسران بدون احتساب سهم مادر (از مابقی ارث) دو نهم ارث خواهند برد.

  30. نهال میگوید:پاسخ
    مرداد 26, 1400 at 8:32 ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    اگر مادر وپدر فوت کرده باشند وپدر زن گرفته وبچه داشته باشد
    ارث مادری به بچهای زن دوم متوفی می رسد ؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:48 ق.ظ

      سلام نهال عزیز
      ارث هر کس فقط به فرزندان واقعی خودش میرسه پس بچه های زن دوم از همسر اول ارثی نمیبرن

  31. بهرامی میگوید:پاسخ
    مرداد 22, 1400 at 5:28 ب.ظ

    سلام اگر متوفی ۷ دختر و ۶پسر داشته باشه ارث به این صورت که پسر دو سهم و دختر یک سهم ببرد تقسیم می شود؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      مرداد 26, 1400 at 5:49 ب.ظ

      سلام دوست عزیز. بله در فرض نبود دیگر ورثه هر پسر دو نوزدهم و هر دختر یک نوزدهم ارث میبره.

  32. shaho میگوید:پاسخ
    مرداد 15, 1400 at 7:27 ب.ظ

    سلام اگر متوفی ٣پسر و ٣دختر داشته باشد چگونه تقسیم میشود
    یا اگر ٣پسر و ٢دختر داشته باشد مثلا از ١٠هکتار چقد به پسر ها و چقدر به دختر ها میرسد ممنون میشم جوابگو باشید

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:50 ق.ظ

      سلام دوست عزیز
      هر پسر ۲ نهم و هر دختر یک نهم از‌ اموال رو به ارث میبره
      موفق باشی

  33. بی نشان میگوید:پاسخ
    تیر 29, 1400 at 3:06 ب.ظ

    سلام
    تقسیم ارث بین مادرم و یک دختر و دو پسر به چه صورت است

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 5, 1400 at 6:27 ب.ظ

      با سلام
      مادر یک هشتم، پسرها هر کدام دو پنجم و دختر یک پنجم از باقیمانده اموال را به ارث خواهند برد.

  34. علی رحمانی میگوید:پاسخ
    تیر 29, 1400 at 11:02 ق.ظ

    سلام پدرم با بالای هشتاد سال اقدام به فروش اموال جهت دختر خود نموده است وحتی قصد دارد برای خرید منزل مسکونی برای دختر املاک ارث باقیمانده چهار فرزند پسر خود را بنفع دختر بفروشد آیا با توجه به کهولت سن میتواند .

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:52 ق.ظ

      سلام علی عزیز
      بله ایشون مالک اموال خودشون هستن و میتونن هر کاری باهاش بکنن
      مگر اینکه دچار زوال عقلی شده باشن که باید در دادگاه ثابت بشه تا از تصرف در اموالشون ممنوع بشن

  35. ارام میگوید:پاسخ
    تیر 29, 1400 at 8:40 ق.ظ

    اگر یه دختر یک پسر باشن چطور برابر نیست؟

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      دی 22, 1400 at 0:53 ق.ظ

      سلام ارام عزیز
      خیر در این صورت هم پسر دو برابر دختر ارث میبره
      موفق باشی

  36. مهدی میگوید:پاسخ
    تیر 26, 1400 at 1:35 ق.ظ

    سلام خسته نباشید اگر متوفی یک دختر و سه پسر داشته باشد سهم ارث چگونه است.ممنون میشم اگه پاسخ بدین

    1. کارشناس حقوقی ترازو میگوید:پاسخ
      تیر 28, 1400 at 8:30 ب.ظ

      سلام مهدی عزیز
      دختر یک هفتم و هر پسر دو هفتم ارث می‌بره.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

  • قیمومت

    قیمومت چیست؟

    قیمومت در لغت به معنی سرپرستی،‌ تکیه گاه بودن و...
  • مراحل طلاق توافقی

    مراحل طلاق توافقی

    گرچه در قوانین قدیمی‌تر ما چیزی به نام طلاق توا...
  • هزینه طلاق توافقی

    هزینه وکیل طلاق توافقی ؛ هزینه طلاق توافقی بدون وکیل

    یکی از پرونده‌هایی که بسیار شایع است موارد طلاق...
  • مدت زمان طلاق توافقی

    مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل

    امروزه زندگی‌های ماشینی و صنعتی سبب شده تا زمان...
  • هزینه وکیل مهریه

    هزینه وکیل مهریه

    امروزه با گسترده شدن خدمات وکالت و سهل شدن امر ...

آخرین نظرات

  • کارشناس حقوقی ترازو در طلاق توافقی چطوریه؟
  • حسین در طلاق توافقی چطوریه؟
  • کارشناس حقوقی ترازو در اجرا گذاشتن سفته یا نحوه وصول سفته
  • کارشناس حقوقی ترازو در اجرا گذاشتن سفته یا نحوه وصول سفته
  • کارشناس حقوقی ترازو در تنظیم وصیت ‌نامه قانونی

دسته بندی مطالب

  • اراضی و املاک
  • ارث
  • استارت آپ
  • اسناد تجاری
  • حقوق کیفری
  • خانواده
  • سایر مسائل حقوقی
  • شرکت ها
  • قرارداد
  • کار و تامین اجتماعی
  • مقالات

کلمات کلیدی

ازدواج جرم و مجازات حضانت حقوق کار خروج از کشور دعوای حقوقی ساخت و ساز طلاق قانون ارث قانون خانواده قانون ملکی قانون وصیت قوانین استارتاپ قوانین خانواده قوانین شرکتها قوانین قرارداد قوانین ملکی قوانین چک مهریه نفقه وصول مطالبات وکیل

قوانین

  • شرایط استفاده
  • حریم شخصی
  • خیانت در امانت
  • طلاق توافقی چطوریه؟
  • وکیل طلاق توافقی

اطلاعات تماس

  • میدان دارآباد، خیابان سبکرو، بن بست قیدی، پلاک ۳، مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ۷
  • 02191301027

شبکه‌های اجتماعی

مجوزها

پرداخت آنلاین زیبال

تمامي حقوق برای وب سایت ترازو محفوظ است. © 1399
طراحی شده توسط هونام

TOP
پشتیبانی
ارسال از طریق واتساپ