حساب وکالتی چیست؟

حساب وکالتی چیست؟

10 خرداد 1402
  /  
منتشر شده در مقالات
،
قوانین مالی
،

این روزها که تب خرید خودرو و ثبت‌نام در سامانه یکپارچه خودرو داغ است، نام حساب وکالتی و افتتاح آن نیز بسیار شنیده می‌شود. اما حساب وکالتی چیست و چه فرقی با حساب‌هایی مانند قرض‌الحسنه و جاری دارد؟ اگر شما نیز مایلید در این باره بیشتر بدانید، با ما در این مقاله همراه باشید.

تعریف حساب وکالتی

حساب وکالتی حسابی خاص مانند حساب قرض‌الحسنه یا حساب جاری نیست. در واقع شما به یک سازمان یا نهاد به طور خاص اجازه می‌دهید تا به عنوان وکیل و نماینده شما، از حسابتان پول برداشت کند. به عبارت دیگر، حساب وکالتی تنها وکالت در پرداخت به طور خاص در حق یک سازمان یا نهاد خاص است. برای مثال، شما به کارگزار خود در بورس اجازه می‌دهید تا در صورت لزوم برای انجام معاملات بورسی، به وکالت از جانب شما، اقدام به برداشت از حسابتان کرده و به نام شما اقدام به خرید سهام نماید.

افتتاح حساب وکالتی آنلاین

برای افتتاح این نوع حساب، نیازی نیست تا مراجعه حضوری به بانک عامل داشته باشید. کافی است با جستجوی نشانی اینترنتی هر بانک، به بخش مربوطه در سایت آن بانک مراجعه کنید. در واقع باید گفت که نیاز به افتتاح هیچ حساب جدیدی نیست. بلکه شما می‌توانید به بانک اجازه برداشت از یکی از حساب‌های قدیمی خود را بدهید.

معمولا پس از مراجعه به سامانه‌های مجازی بانک‌ها، بانک در ابتدا اقدام به احراز هویت شما خواهد کرد. این کار معمولا از طریق ارسال کد تایید به شماره تلفن ثبت‌شده از شما در سیستم بانکی انجام خواهد شد. این شماره حتما باید به نام خودتان باشد و با کد ملی شما ثبت شده باشد. پس از احراز هویت، باید به نهاد یا سازمان خاصی اجازه برداشت بدهید و در نهایت دکمه تایید را بفشارید. پس از انجام این کار، بانک اجازه برداشت از حساب شما را خواهد داشت.

کلاهبرداری از طریق حساب وکالتی

باید حواستان باشد که جاعلان و کلاهبرداران این روزها در کمین شما هستند. معمولا کلاهبرداری با ارسال پیام به شما صورت خواهد گرفت. برای مثال شما پیامکی با این مضمون دریافت خواهید کرد:

مشتری گرامی، جهت تکمیل مراحل وکالتی کردن حساب خود از طریق لینک زیر اقدام کنید.

پس از مراجعه به لینک داخل پیام، گوشی شما هک شده و یا از شما تقاضای مبلغ اندکی پول خواهد شد که با وارد کردن اطلاعات حساب، حساب شما هک خواهد شد. توجه داشته باشید که تنها و تنها از طریق سایت‌ بانک‌های مجاز اقدام به وکالتی کردن حساب کنید و مراقب صفحات جعلی باشید.

چه بانک‌هایی حساب وکالتی افتتاح می‌کنند؟

در حال حاضر تقریبا تمام بانک‌ها اقدام به افتتاح حساب وکالتی می‌کنند. البته باید دقت داشته باشید که سازمان مدنظر شما با چه بانک‌هایی در تعامل است. زیرا اطلاعات حساب‌های وکالتی تنها توسط بانک‌هایی که مورد تایید آن سازمان هستند به آن سازمان یا نهاد منتقل خواهد شد.

نحوه وکالتی کردن حساب در بانک‌های مختلف

در حال حاضر برای افتتاح حساب وکالتی آنلاین، هربانک سامانه مختص به خود را طراحی کرده است. آدرس برخی از این سامانه‌ها را در زیر مشاهده می‌کنید:

بانک ملت: سامانه بستام
بانک ملی: سامانه فیروزه
بانک تجارت: https://www.tejaratbank.ir/vekalati
بانک سپه: وی بانک سپه
بانک صادرات: سامانه حساب وکالتی بانک صادرات
در بانک مهر ایران: حساب وکالتی بانک قرض الحسنه مهر ایران
بانک پاسارگاد: وی‌بانک پاسارگاد
بانک پارسیان: تبدیل حساب وکالتی بانک پارسیان
بانک آینده: https://ba24.ir/advocacy
بانک کشاورزی: تبدیل حساب وکالتی بانک کشاورزی
بانک دی: سامانه وکالتی بانک دی
این موارد تنها بخشی از آدرس‌های اینترنتی برای وکالتی کردن حساب‌های بانکی است.

سخن پایانی

وکالتی کردن حساب‌های بانکی راهی برای معاملات بورسی و اجازه برداشت از حساب اشخاص است. اگر شما نیز در این مورد سوالی دارید، بهتر است آن را با همکاران ما در پلتفرم حقوقی ترازو در میان بگذارید.

سوالات متداول

حساب وکالتی چیست؟

شما به یک سازمان یا نهاد به طور خاص اجازه می‌دهید تا به عنوان وکیل و نماینده شما، از حسابتان پول برداشت کند.

۳/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *