ثبت ثنا برای اتباع خارجی چگونه و کجا انجام می‌شود؟

ثبت ثنا برای اتباع خارجی چگونه و کجا انجام می‌شود؟

19 آبان 1403
  /  
منتشر شده در سایر مسائل حقوقی
،

امروزه، فرآیند ارائه خدمات قضایی، نظیر ابلاغ آرا و تعیین وقت جلسات رسیدگی به صورت کامل به شکل اینترنتی و از طریق سامانه‌ای که توسط قوه قضائیه راه‌اندازی شده است، انجام می‌گیرد. این سامانه تحت عنوان «سامانه ثنا» یا «سایت عدل ایران» شناخته می‌شود.

با توجه به اینکه اتباع خارجی مقیم ایران نیز در زمره شهروندان این کشور قرار می‌گیرند، با مسائل قانونی و حقوقی متعددی روبرو هستند. در نتیجه، ثبت ثنا برای اتباع خارجی و دسترسی به حساب کاربری ثنا برای این افراد امری ضروری محسوب می‌شود. در ادامه نحوه ثبت نام و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام اتباع در این سامانه را ارائه کرده‌ایم.

کد ثنا برای اتباع چیست؟

قبل از راه‌اندازی وب‌سایت و سامانه ثنا، تمامی اسناد مرتبط با آرای قضایی، احضاریه‌ها، اظهارنامه‌ها و سایر موارد مشابه به صورت فیزیکی و از طریق مأمور ابلاغ به دست افراد ایرانی و اتباع می‌رسید، اما اکنون تمامی این فرایندها از طریق سامانه الکترونیکی قوه قضائیه انجام می‌شود. استفاده کد ثنا برای اتباع خارجی، این امکان را به آن‌ها می‌دهد تا ابلاغیه‌های مرتبط با پرونده‌های حقوقی و کیفری و نیز احضاریه‌های خود را به صورت آنلاین دریافت و مشاهده کنند.

شرایط ثبت ثنا برای اتباع خارجی

شرایط ثبت‌نام ثنا برای اتباع خارجی با ایرانی‌ها متفاوت است. شرایط خاصی که برای این گروه از متقاضیان در نظر گرفته شده عبارت است از:

  • اتباع خارجی متقاضی ثبت نام باید دارای گذرنامه معتبر و شناسه فیدا یا شناسه فراگیر باشند.
  • متقاضیان باید یک خط تلفن همراه فعال داشته باشند.
  • این افراد باید آدرس و اطلاعات دقیق پستی محل سکونت خود را در زمان ثبت‌نام ارائه دهند.

مدارک لازم برای ثبت ثنای اتباع خارجی

این گروه از متقاضیان، برای دریافت کد ثنا، باید مدارک ضروری ثبت نام در سامانه ثنا برای اتباع خارجی را آماده کرده و ارائه دهند. مدارک دریافت کد ثنا برای اتباع خارجی عبارت‌اند از:

  •  اطلاعات هویتی و شماره تلفن همراه
  •  آدرس پستی کامل و دقیق و مدارک مربوط به اقامت این افراد در ایران
  •  مدارک مربوط به پاسپورت و گذرنامه
  •  مدارک مرتبط با کد یا شناسه فیدا و کد فراگیر

نحوه ثبت نام ثنا برای اتباع خارجی

اتباع محترم، جهت ثبت‌نام در سامانه ثنا باید به طور حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. بعد از ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه مربوطه، این گروه می‌توانند نام کاربری و رمز عبور و کد ثنا برای اتباع خارجی جهت دسترسی به سامانه ثنا را دریافت کنند.

در قدم بعدی، باید متقاضی از طریق کامپیوتر یا گوشی آدرس سایت adliran.ir را جستجو کرده و گزینه سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی را در صفحه باز شده انتخاب کنند. در این مرحله باید یکی از دو گزینه مربوط به سامانه اصلی ابلاغ الکترونیک یا سامانه پشتیبان ابلاغ الکترونیک را انتخاب کند.

سپس باید تیک گزینه شخص حقیقی غیر ایرانی را زده و کد فیدا و رمز عبور ثنا را در بخش‌های تعیین شده وارد کند. در قدم بعدی، کد و رمز موقت به شماره همراه وارد شده ارسال خواهد شد. در نهایت، متقاضی به سامانه ابلاغ ثنا دسترسی پیدا کرده و امکان مشاهده ابلاغیه اتباع را خواهد داشت.

سخن پایانی

برای پیگیری ابلاغیه‌های دادگستری، ثبت‌نام اتباع خارجی در سامانه ثنا ضروری خواهد بود. اتباع پس از ارائه مدارک به دفاتر خدمات قضایی و ثبت‌نام حضوری در این سامانه، رمز شخصی ورود را روی موبایلشان دریافت خواهند کرد. سپس می‌توانند وارد سامانه ثنا شده و از امکانات آن استفاده کنند. در این مطلب مدارک لازم برای اتباع جهت ثبت سامانه ثنا و شرایط احراز هویت اتباع در این سامانه را ارائه کرده‌ایم. در صورتی که نیاز به دریافت راهنمایی بیشتر در این رابطه دارید، با مشاورین پلتفرم حقوقی ترازو در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

آیا اتباع خارجی هم قادر به فعال کردن سامانه ثنا هستند؟

بله، اتباع خارجی مجاز به ثبت‌نام در سامانه ثنا هستند اما لازم است مدارک معتبر جهت اثبات هویت و اقامت قانونی خود در ایران ارائه دهند.

برای ثبت نام ثنا به کجا باید مراجعه کرد؟

جهت ثبت نام در این سامانه باید به آدرس سایت adliran.ir یا دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کنید. البته، اتباع خارجی باید صرفاً به صورت حضوری به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند.

مدارک لازم برای ثبت نام ثنا برای اتباع چیست؟

اطلاعات هویتی و پستی، کد فراگیر و مدارک مربوط به پاسپورت و گذرنامه، از جمله مدارک مهم برای ثبت نام در این سامانه برای اتباع محسوب می‌شود.

امکان ثبت نام آنلاین در سامانه ثنا برای اتباع وجود دارد یا خیر؟

در حال حاضر، فرآیند ثبت‌نام اولیه در سامانه ثنا برای اتباع خارجی مستلزم حضور فیزیکی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی است. پس از انجام مراحل ثبت‌نام، کاربران قادر خواهند بود از خدمات آنلاین این سامانه بهره‌مند شوند.

۳/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *