نسخه نهایی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب منتشر شد

نسخه نهایی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب منتشر شد

22 خرداد 1402
  /  
منتشر شده در اخبار
،

طی هفته‌های پیش قوه قضائیه، لایحه صیانت از حجاب و عفاف را تنظیم و آن را به دولت ارسال کرد. این لایحه در دولت اصلاح شد و عنوان آن به لایحه «حمایت از عفاف و حجاب» تغییر یافت و به مجلس ارائه شد. نسخه نهایی این لایحه در هفته گذشته منتشر شد. اما این لایحه حاوی چه نکاتی است؟

در این لایحه ماموران نیروی انتظامی موظفند در صورت شکستن هنجارهای اجتماعی در فضای عمومی یا فضای مجازی، در مرحله اول از طریق پیامک یا سایر سامانه‌های هوشمند به فرد تذکر داده، در مرحله دوم یک ششم حداکثر جزای نقدی درجه ۸ و در مرتبه سوم معادل یک سوم حداکثر جزای نقدی درجه ۸ به صورت جریمه توسط نیروی انتظامی اخذ خواهد شد. در دفعات چهارم به بعد مرتکب به جریمه معادل نصف حداکثر جزای نقدی درجه ۸ محکوم و به مراجع قضایی جهت اخذ جزای نقدی درجه ۷ معرفی خواهد شد.

درصورت برهنگی بخشی از بدن و یا پوشیدن لباس بدن‌نما و چسبان، در مرتبه اول فرد به میزان جزای نقدی درجه ۷ جریمه شده و در صورت تکرار توسط مرجع قضایی به جزای نقدی و محرومیت‌های اجتماعی درجه ۶ محکوم خواهد شد.

اشخاصی که در ملأ عام یا اماکن عمومی یا فضای مجازی اقدام به برهنگی کامل بدن نمایند یا با پوششی ظاهر شوند که عرفا برهنگی کامل محسوب می‌شود، به حداکثر حبس یا جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش محکوم می‌شوند.

درصورتی‌که هنجارشکنی توسط راننده وسیله نقلیه یا سرنشینان آن انجام شود، علاوه بر جریمه و مجازات شخصی که در بالا گفته شد، ابتدا اخطار توقیف دریافت و در مرتبه بعد وسیله نقلیه وی به مدت هفت روز مشمول منع تردد قرار می‌گیرد و در صورت عدم رعایت منع تردد، هر شبانه روز به جریمه نقدی یک میلیون تومان و در مرتبه سوم به بعد علاوه بر جریمه نقدی مزبور، وسیله نقلیه به مدت ده روز توقیف خواهد شد. هرگونه نقل و انتقال وسایل نقلیه منوط به پرداخت این جرایم است.

درصورتی‌که مرتکب ظرف یک ماه پس از ابلاغ مبلغ جریمه از پرداخت آن خودداری کند، ضمن دو برابر شدن جریمه فراجا مراتب را به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کند تا از طریق حساب بانکی فرد متخلف، مبلغ جریمه وصول و نتیجه به وی اعلام شود در صورتی که به هر دلیل امکان وصول جریمه وجود نداشته باشد، کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری از ارائه هرگونه خدمات بانکی و اعتباری از جمله صدور و یا تمدید کارت بانکی تا زمان پرداخت جرایم مزبور ممنوع می‌باشند.

امکان اعتراض به پیامک و جریمه هنجارشکنی

اشخاص معترض می‌توانند ظرف ده روز از تاریخ دریافت پیامک تذکر یا ابلاغ جریمه در سامانه مذکور اعتراض خود را ثبت و اعلام نمایند. اعتراض در هیئتی مرکب از یک قاضی و نماینده وزارت کشور و فراجا در حوزه قضائی شهرستان رسیدگی و ظرف حداکثر یک ماه رأی مقتضی از سوی قاضی هیئت صادر می‌گردد. رأی صادره قطعی و به معترض ابلاغ می‌گردد. جرایم پس از قطعیت رأی، وصول می‌شود.

چنانچه مرتکب پس از ابلاغ تذکر یا جریمه در مهلت اعتراض و یا رسیدگی به آن یا ظرف یک هفته پس از ابلاغ نتیجه اعتراض از طریق سامانه متعهد به عدم تکرار تخلف شود، فقط برای یک بار تذکر و جریمه ابلاغی برای مدت شش ماه تعلیق خواهد شد. در صورت نقض تعهد، علاوه بر جرایم تعلیق شده، جریمه مرتبه بعد نیز اعمال می‌شود.

البته این قانون در مورد کارکنان دستگاه‌های دولتی قوانین دیگری نیز وضع کرده است که در صورت تخلف شامل فرد خواهد شد. همچنین افرادی که مشهور باشند مانند سلبریتی‌ها در صورت تخلف، مجازات‌های سخت‌گیرانه‌تری در انتظارشان خواهد بود. این قانون همچنین در حوزه واردات و تولید البسه منافی هنجارهای اجتماعی نیز دارای قوانین کیفری است. در صورت علاقه می‌توانید متن کامل لایحه در اینجا مطالعه کنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *