طلاق به دلیل خیانت زن چه شرایطی دارد؟

طلاق به دلیل خیانت زن چه شرایطی دارد؟

8 بهمن 1401
  /  
منتشر شده در مقالات
،
خانواده
،

طلاق به دلیل خیانت زن، یکی از مواردی است که امروزه با افزایش ارتباطات مجازی بسیار رخ می‌دهد. گرچه خیانت در هر نوع آن ناپسند است، اما معمولا در برخورد با خیانت از سوی زن، مردان به دلیل ریشه‌های سنتی جامعه، برخوردی شدیدتر خواهند داشت. باید توجه داشت که از جهت آماری میزان خیانت زنان به نسبت خیانت مردان بسیار ناچیز است، اما همین مقدار نیز زیبنده جامعه کشور عزیزمان نخواهد بود.

در برخورد با این پدیده، بسیاری از افراد اقدامات خشن را در جهت تطهیر نام و آبروی فرد توصیه می‌کنند. اما با دقت در مبانی فرهنگی جامعه، خشونت در پاسخ به خیانت در جایی که خیانت فرد بخشیده نشود، اثرات منفی بسیاری خواهد داشت که در جای خود باید آن را بررسی کرد. اما سوالی که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت این است که آیا با اثبات خیانت زن، مرد می‌تواند اقدام به طلاق دادن زن خود کند یا خیر؟

خیانت چیست؟

زندگی مشترک، گرچه از نظر حقوقی یک عقد است، اما قطعا با عقودی مانند خرید و فروش متفاوت است. در این عقد سعی طرفین بر صداقت و محبت بوده و هدف از آن ایجاد آرامش و رفع نیازهای روحی و جسمی است که تنها در پناه یک رابطه اعتمادبخش برآورده می‌شود. بنابراین هر چیزی که این اعتماد بین زن و شوهر را از بین ببرد، نوعی از خیانت تلقی خواهد شد.

البته تعریف دقیق از خیانت ممکن نیست و افراد به واسطه اختلاف در عقاید و نظرشان، ممکن است تعریف متفاوتی از این عبارت داشته باشند. بنابراین ممکن است عملی که از جانب یک شخص کاملا متعارف و عادی تلقی می‌شود، توسط فرد دیگری خیانت به حساب آید. بنابراین خیانت ممکن است از یک گفتگوی صمیمانه با فردی غیر از همسر تا برقراری رابطه جنسی با چنین شخصی را در بر بگیرد.

طلاق به دلیل خیانت زن

آیا می‌توان زن را به دلیل خیانتش طلاق داد؟ پاسخ مثبت است. باید توجه داشت که در قانون ما حق طلاق با مرد است. این بدان معناست که مرد برای طلاق دادن زن نیاز به دلیل خاصی ندارد. پس اگر مرد بخواهد زن را طلاق دهد، خواه دلیل آن خیانت زن باشد یا هر دلیل دیگری، قانون چنین اجازه‌ای را به او خواهد داد. البته این کار تنها در صورتی ممکن است که مرد تمام حق و حقوق مالی زن را بپردازد. پس کار آن‌قدرها هم برای مرد آسان نخواهد بود.

حتما بخوانید:گرفتن حق طلاق

مهریه زن خیانت‌کار

گفتیم که مرد می‌تواند زن خود را طلاق دهد مشروط بر این که حقوق مالی او اعم از مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت را بپردازد. در مورد زنی که مرتکب خیانت شده نیز چنین است. گرچه اون خیانت کرده است، اما خیانت موجب از بین رفتن حقوق مالی او نخواهد بود. بنابراین می‌تواند ضمن طلاق، مهریه خود را از مرد مطالبه کند. البته در عمل چنین چیزی معمولا بخاطر ترس از آبرو توسط زن صورت نمی‌گیرد.

شرط تنصیف اموال در مورد زن خیانت‌کار

یکی از شروط چاپی مذکور در عقدنامه، شرط تنصیف اموال است. بر اساس این شرط اگر مرد بخواهد زن را طلاق دهد، باید مالکیت نصف اموالی که پس از ازدواج به‌دست آورده است را به زن منتقل کند. البته این در صورتی است که طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری، سوءرفتار و سوءاخلاق او نباشد. در دادگاه اگر مرد بتواند خیانت زن را ثابت کند، این امر به عنوان سوءرفتار او مدنظر قاضی قرار گرفته و شرط تنصیف اموال اجرا نخواهد شد.

اثبات خیانت زن

یکی از سوالات اصلی این است که چگونه می‌توان خیانت زن را ثابت کرد؟ مهمترین راه اثبات خیانت توسط زن، اقرار او نزد قاضی است. پس اگر زن در حضور قاضی یا بازپرس اقرار به خیانت کند،‌ این امر کاملا از او پذیرفته شده و علیه او استفاده خواهد شد.

همچنین اسکرین شات، متن پیامک، عکس و فیلم می‌تواند به عنوان مستندی برای علم قاضی مورد استفاده قرار بگیرد. در این صورت تمام این مدارک به همراه پرینت مکالمات و پیام‌ها ممکن است قاضی را به این نتیجه برساند که فرد مرتکب خیانت شده است. البته باید توجه داشت که اگر تلفن همراه زن رمزگذاری شده باشد، شکستن قفل و دسترسی به محتوای آن، مصداق جرم دسترسی غیرمجاز بوده و برای مرد مجازات به همراه خواهد داشت.

اگر مرد مدعی برقراری زنا توسط زن باشد، این امر باید توسط ۴ مرد عادل شهادت داده شود که البته فرض چنین حالتی بسیار بعید است. پس توجه داشته باشید اگر مرد به زن اتهام زنا زده و نتواند آن را اثبات کند،‌ مرد محکوم به حد قذف خواهد شد که ۸۰ ضربه شلاق است. همچنین اگر مرد اتهام رابطه نامشروع کمتر از زنا به زن بزند و نتواند آن را اثبات کند، به دلیل افترا به زن محکوم خواهد شد.

مجازات خیانت زن

گفتیم که خیانت معنای عامی دارد که طیف گسترده‌ای از رفتارها را ممکن است در بر بگیرد. ایجاد رابطه عاطفی بدون این که رابطه جسمی و جنسی حتی به شکل مجازی وجود داشته باشد، ممکن است خیانت عاطفی تلقی گردد و مرد را به سمت طلاق سوق دهد. اما وقتی از مجازات سخن می‌گوییمT باید رفتاری صورت بگیرد که مصداق جرم در قانون باشد.

در مورد خیانت مصادیقی که می‌توان به عنوان جرم در قانون در نظر گرفت، برقراری رابطه جنسی است که خود بر دو قسم می‌تواند باشد. نوع نخست رابطه جنسی مادون زنا که در واقع شامل لمس، هم‌آغوشی، بوسیدن، به‌کار بردن کلمات جنسی، ایجاد مکالماتی در این زمینه و هر عملی غیر از دخول است. نوع دوم که همان رابطه جنسی به معنای خاص کلمه و یا همان زنا است.

بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده): «هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد، فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.»

بنابراین در حالت نخست بسته به میزان و نوع رابطه زن با مرد غریبه، ممکن است به ۱ تا ۹۹ ضربه شلاق محکوم گردد. اما اگر خیانت زن به شکل زنا با شرایط خاص آن اثبات شود، مجازات آن مرگ خواهد بود.

اثبات خیانت از طریق چت، پیامک و تماس تلفنی توسط زن

اگر بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات بخش تعزیرات، بتوان برای چنین روابطی عنوان رابطه نامشروع در نظر گرفت و همچنین بتوان آن را اثبات کرد، فرد خائن به مجازات مقرر در ماده محکوم خواهد شد. البته اثبات خیانت غالبا دارای دشواری‌های خاصی است که ضرورت استفاده از وکیل را نمایان می‌سازد.

طلاق توافقی با زن خیانت‌کار

تا اینجا در مورد دو عنوان مجزا از هم سخن گفتیم و دانستیم که مرد می‌تواند به دلیل خیانت زن او را طلاق دهد. همچنین می‌تواند با اثبات خیانت زن، او را به مجازات مقرر در قانون برساند. اما معمولا در چنین مواردی اگر بنا به جدایی باشد، به دلایل مختلف طرفین به جای درگیر شدن در پرونده اثبات خیانت که سبب آبروریزی برای ایشان خواهد بود، اقدام به طلاق توافقی می‌کنند. در این موارد معمولا زن مهریه و حقوق مالی خود را به مرد بخشیده و مرد نیز بدون شکایت بابت خیانت زن، او را طلاق می‌دهد.

سخن پایانی

خیانت امری است که از جهت اخلاق، عرف، شرع، عقل و قانون مذموم است. اما در صورت وقوع بهتر است به جای استفاده از روش‌های خشن برای حل مساله، به مشاوران روانشناس و حقوقدان مراجعه کرد تا بهترین راه حل برای آن را با توجه به شرایط شما پیشنهاد دهند. توصیه ما به شما نیز این است که اگر در این مورد سوالی دارید،‌ از خدمات وکلا و مشاورین متبحر ما در پلتفرم حقوقی ترازو بهره بگیرید.

۳.۵/۵ - (۲۲ امتیاز)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *